Monday, December 21, 2009

Atashinchi no danshi~the guys of my house~

takle baru sangat drama jepun neh tapi baru ada masa nak tengok.. wow, a girl living with 6 cute guys..haha..i would love to. not bad drama neh. even cam merapu sket tapi ada moral value pasal family yg tinggi. rambang mata tengok handsome guys dlm drama neh..hehe..my fave anak nombor 3, Ohkura Sho..kiut miut..smart..cool..tapi anak nombor 1,4 ngan 5 pon bley tahan gak..haha..tu la,rambang mata nak pilih.
Mukai Osamu ~Ohkura Sho~

Wednesday, December 16, 2009

Cinta tak kesampaian

Topik REMAJA edisi 15 dis.. a topic that always leave big impact on me. Why?ntahla.. and aku baru pas mengulang drama You are beautiful tuk kesekian kalinya. Watak Shinwoo betul2 wat aku sedih..sampai kesudah tak dapat.. Kalau tgk cita pasal topik ni je mesti meleleh-leleh air mata. Ada sorang member aku kata, aku ni absorb sgt dgn jln cita. tapi nak buat camna, automatic je kuar air mata . Maybe sbb i've been feeling the same way kot..

It's not because i can't let the memories go but because I hold onto the memories to tight. Because i don't wanna let it slips away from me. Tapi, slagi aku b'pegang pada memori ni, slagi tu aku akn t'sangkut. i will not able to move on.. What do i do?

~drowned in tears just because the nostalgia keeps flowing in me, Those sad saying are just like the thorns thrusting in my throat, I keep hearing them everyday..~

Monday, December 14, 2009

tukar tajuk

Oh, kena tukar tajuk FYP. equipment breaks down plus Standard yg sgt lambat, so SV suggest to do something else. So from chem to microb..Oh, the thing i dont really like. Soyonara to my CAP and welcome to medicinal herbs. Apakah? nak tergeliat lidah sebut nama saintifik dia. Pluchea, Lancifolia..ah,menda lagi ntah.
Padan muka, sapa suruh lengah2 buat keja. kan dah jadi problem skrg. Tapi,luckily dgn izin-Nya and atas p'tolongan SV segalanya dipermudahkan. Now, waiting for my other friends to finish their extraction before proceed to antimicrob.

Memories of the day

12 Dec 2009,

Yesterday, confirmed to have an outing with pasta. Location: Mid Valley
Seawal 8.30 pg, aku dh tercangak kat bus stop. ye la, takut kejadian dulu b'ulang lagi. menanti bus tak kunjung tiba. Tapi alhamdulillah hari ni tak lama tunggu. At 9, i'm on bus heading to commuter station. Then tunggu komuter pun tak lama. Arrived at Mid about 10.30 am. Melangkah je masuk mid, hah..apakah. nampak sangat dh lama tak datang. isy, mana pasta ni? dia salah tempat ke? takleh contact lak.. akhirnya, almost 11 baru nampak batang hidung dia.
First destination, harusla GSC dulu. gi tengok tiket..mak ai,panjangnya line. takpe,storm warriors punya pasal. Pas beli tiket, gi melantak dulu memandangkan dedua tengah kebuluran. Ontime kul 12,masuk panggung. Excited nak tengok cloud dgn wind pas 10 tahun. Sepanjang t'tayangnya cite ni, mulut kitaorg nonstop mengomen. Scene serius pun boleh bantai gelak. A habit developed pas duk sebilik.


Pastu, turun naik mid cari komik n Epop tapi sampai ke sudah tak jumpa. Round2 lagi, sambil makan cream puff. Siap beli earring cam Yong Hwa..takdela sebijik tapi lebey kurang la. Then,tetiba pasta amek keputusan nak ikut aku balik. Kitaorg decide nak tengok wayang seround lagi. Tapi, nak balik gi tengok kat mines. Before balik, masuk jusco dulu shopping skit. "kau nak share dgn aku ke?" a simple n normal question asked by pasta but at wrong place..huh,dahsyat kitaorg bantai gelak. akak sebelah pun pelik dgn kitaorg.

maka, the most hateful time. Adeh,nak meredah komuter lak. Ramai org takyah cakap la..Suka hati je angkat ketiak sana sini. Sampai je kat serdang, cuak!..Pasta hilang tiket tapi nasib baik takde problem apa. Dengan semangat menuju ke mines, namun begitu sebaik je jejak kaki kat kaunter tiket, dia cakap " ninja dah habis kat sini". aik, 2012 pun still tayang, takkan la ninja dah takde. Isy,tak puas ati ni. Maka, 1 lagi keputusan telah dibuat. balik kolej, amek keta and gi Alamanda. Huh,merentas 3 shopping complex ari ni. Even mission tak b'jaya kat mines, kami b'jaya m'peroleh epop yg hanya tinggal 2 copies. Ngam2 je..

Sampai je Alamanda,dengan lajunya terus gi kaunter tapi skali lagi dugaan melanda.. panjang gila line. Ok, Ninja ada tapi tayangan midnite je yg ada.. Adeh,kul 12.30 lak tu.. "camne ni pasta,Nak tengok gak ke?" Pikir punya pikir, Ok set. cuak lagi coz tiket tengah selling fast. Tengah dlm kekusyukan beratur and b'borak pasal storm warriors,tetiba..bam. Sesedap ati aku langgar pakwe orang. Isy, mana nak nyorok ni. malu gila..

Mission beli tiket b'jaya. Ada 4 jam lagi before wayang start. So, gi balik kolej makan and tukar baju dulu. Around 11.30, kuar balik heading to Putrajaya. 12.30, b'jaya gak tengok ninja pas susah payah. tapi aku takleh digest cite tu dgn betul. maklumlah 1st time tgk wayang midnite, plus dah penat this whole day. Yang aku tau, darah banyak sangat cam air sirap tumpah, putus sana sini and TIDAK! scene Joon kissing.. Ni yg paling aku dgn pasta xleh terima. T_T

Around 2.10 am 13/12..melangkah kuar dari Alamanda dgn bahu yg sakit. Drive balik kolej tapi..alamak,pintu semua tutup. Huh,cmne ni..Cuak coz tak penah balik selambat cam ni. Then,patah balik gi Alamanda coz ingat nak lepak sana. But, we couldn't find appropriate place. "pasta, kita nak gi mana neh? Dh pkul 3 pg.. kita gi balik umah kau la"

Maka, b'mula la lak mission nak gi umah pasta. Tapi disebabkan makcik gps aku yg bg direction ntah pape, we ended up at kolej pd pukul 3.30 pg. "pasta, kau drive la blk umah kau. Aku dah flat ni". Time nak tukar driver,tetiba aku t'pandang pintu pagar yg tak kunci. Hampeh, tak kunci ke..Buat penat je aku sightseeing sampai sejam.

Akhirnya, kitaorng selamat m'jejakkan kaki ke bilik 212. Tamatla sudah p'jalanan Pasta n Jjing Jjing. it seems our bodies are separated from the souls sebab badan dah penat tapi mind kata ok lagi. Bila pasta b'temu Jjing jjing, maka me cha ku cha la hidup....

Sunday, December 06, 2009

My Pasta

My best buddy. dah almost 4 tahun aku kenal dia tapi baru dlm 2 tahun lebih kitaorg rapat. Dia la my bestfren, coursemate and roommate..3 in 1.

I think what make we close is because we share the same interests. Both of us are addicted to anime, manga and kpop/jpop. And because our character compatible.. i'm the one who like to take care and she's the one who must be cared. she's like a sister to me.. we share sweet and sorrow together, she's always there when i need someone. Even her mum treats me nicely..When i'm down coz i miss my mum, she lend me her mom's warmness. I dont know how to put our friendship into word but the bond is very deep.


She's my Pasta and i'm her Jjing Jjing.
And if we meet, the world would become havoc. 'Me Cha Ku Cha'..Together we have created lots of sweet memories and we will continue to make it. Hope our friendship will be blessed forever.

VOICE

2nd album from my new favourite band; C.N Blue.
Ada 5 tracks;
1.Voice
2.Wanna be like U
3.Never too late
4.Y,why
5.One of a kind

My fave would be Y,why. Lyric and music by Jung Yong Hwa ( he's my fave afterall)

I know I've fallen in love when you're coming down to my eyes
wanna make you, wanna feel the beauty as you aregirl,
I wanna tell you some I'm not a man who say in lie
wanna love you I wanna hold you can you be the part of my life
you can have it your way girl if you mind
I don't wanna bend you girl, all the life all the life
I'll feel your love forever I wanna know your feelingt
his feeling is so true, girl I'll need your love forever
I can feel your heart So please breathe with me forever
If you wanna one time
I gotta give you more than whenever wanna some thing
I'm gonna with you somewhere
I gotta show you what I'm gonna do when your eyes
Contact to me
It doesn't work it out you know too hard to breathe it
Baby I love you indeed Nothing is lie we need
I can't see it any teardropin' on your face, girl
I just wanna say I love it
you can have it your way girl if you mind
I don't wanna bend you girl, all the life all the life
I'll feel your love forever I wanna know your feeling
this feeling is so true, girl I'll need your love forever
I can feel your heart So please breathe with me forever
When you come in my life see my eyes
My life is never the same
My eyes tell you truth I wanna livein your life
I'll feel your love forever I wanna know your feeling
this feeling is so true, girl I'll need your love forever
I can feel your heart So please breathe with me forever

credit: Code Azzuro