Tuesday, December 07, 2010

Himnae!!!!!

Aduhai..entah kenapa semenjak dua menjak ni angin malas asyik bertiup je kat sekitar aku. Perasaan yang bercampur baur..I'm feeling unhappy. bukannya sedih tapi ada perasaan kurang senang yang bertandang kat hati ni. Seolah-olah sesat mencari arah. Aku bingung, buntu...

I'm losing the feel of my life.

Secara jujurnya..waktu dan keadaan kerja yang membuatkan aku hilang 'feel'. The working spirit is decreasing. Oh, eotteokaji?

Ya Allah, give me strength to carry on my day. Day by day...

I miss Zamiy-chan; my pasta. My best chum whose always cheer my day even it was the toughest day. So, no matter how hard my day is, the hardship always gone when i reach 334. With Baby waiting at the door.. All the tiredness do fly away.

Biarpun jarak jauh tak sepatutnya dijadikan alasan memandangkan dunia dah terlalu moden hingga aku pun dah tak terdaya nak ikut..Sms,Handphone, YM, Facebook,Twitter and segala suku sakat teknologi lagi. Namun, kekangan kerja membataskan juga teknologi ini. Ditambah pulak hidup my best buddy ni dah terbahagi 2. Dia dah punya sang kumbang..sedangkan kupu-kupu pujaaan hati aku rupa-rupanya tunangan orang. Aduh,patah hati kejap..huhu..Nasib aku dah back off dulu before khabar brita ni sampai kat telinga. Kalau tak,mesti double,triple punya kecederaan hati ni.

Hari-hari yang berlalu dah jadi bosan. Balik kerja biasanya 7.30++ baru sampai rumah. Mandi2,solat and makan..dah mengantuk. Nak bersembang dgn mak pun dah tak larat. Mama pun kata aku ni sampai tak dok kat rumah. Kalau tak lepak dpn tv, aku layan la kpop skit2. Tengok Yong choding leh gak tersenyum skit. Nak gelak lebih skit, layan lak running man. Isy, tu la rutin aku hari2.

So, To myself:

~Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair n' never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah

Insha Allah you’ll find your way

Insha Allah

Every time you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's way too late
You’re so confused,
Wrong decisions you have made
Hunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah

Insha Allah you’ll find your way

Insha Allah

Insha Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him Raise your hands and pray Oh
Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way

Insha Allah

Insha Allah we’ll find our way~

Thursday, September 30, 2010

saya pulang!!!!!!!!!!!!

aiceh..lama plak aku tak mem'blog'kan diri. Aduhai..keja banyak.
balik keja je 'pengsan'. Y~ong pon aku sempat jeling2 skit je..huhu..kesian Y~ong.
Bila audit bakal tiba je..Mula la mind and body aku terpisah..huhu..Gila beb..banyak betul. Sapa la gi cipta standard2 benda alah ni semua. Penat aku nak bagi setel.. Sampai aku nyaris langgar divider jln sbb ter'blink' mata jap time driving..Ngantuk punya pasal. Huh,Syukur. panjang lg umo aku ni.

Dah juling bijik mata nengok segala macam form..mengadap kerenah anak buah yg pelbagai lak. Mcm2 sangat nak habaq. Tambah plak workers pakistan yg baru masuk..Manja..3 juta kali xplain pon tak dengaq cakap. Bila tanya paham ka dak, sengih..Cakap omputih tak paham, cakap mlayu lagi la tak paham. last2, aku malas nak cakap apa2..haha.. Bagitau elok2,buat bodo. Bila tertinggi sora skit terus kata berlagak..Bukan aku yg kena la. Department aku baik2, dengar kata semua. buat keja pun baguih. skali skala je la komplen. "miss, tangan luka ni","Miss, saya demam la", Miss, ini tak boleh jalan la" Kalo depa mai time lapang takpa, tapi kalo time aku busy dok merengek macam2..memang terhangin la jugak skit..huhu..

Minggu ni aku banyak balik lewat skit. sampai umah je dah gelap. Keja xtra time skit nak cover cuti seminggu aku nanti. Yahoo!!!!!! cuti nak gi konvo. Rindu nak jumpa zamiy-chan dah...huhu..banyak nak story neh..hehe..matte kudasai

Saturday, August 07, 2010

My first pay

"gaji dah masuk, gaji dah masuk". Kedengaran beberapa workers bergosip. Wah, masing2 punya senyum takyah cakap la. pnjang sampai ke telinga.
Aku lak buat relax je padahal dlam dok Dup dap dup dap. Pas je lunch, Miss T (rakan R&D sebilik aku) cakap " I sudah angkat i punya payslip, Nanti U pi atas angkat sama Miss L"

Oh..I see. Ok!. Then, aku ngan miss J pun naik la ke ofis tuk menuntut payslip kitaorang. Sebaik je menatap slip, rasa nak menitik ayaq mata aku. Terasa cam masa tengah tengok result exam lak. T_T

This is my first earning. Antara percaya dengan tidak. Inilah hasil penat lelah aku kerja sampai 6-7 petang. Tiap2 hari dok berulang dari rumah..huuuu... Walaupun nilai yang tertera tak banyak mana memandangkan aku kerja tak cukup sebulan lagi, tapi ni pun dah cukup terharu. Barula tau bukan senang nak cari duit. Ha..baru tau susah kan. Masa ni la baru pening dok pikiaq duit gaji tak cukup buat blanja bulan2. Selama ni orang dok hulur, kita main trima ja. Pas bayaq sana sini, tinggal bapa sen je..huhuu..Dengan harga minyak dah naik, barang2 lak semuanya mahal2 belaka. Ok, time to really plan your expense carefully.

Nak hulur mak bapak skit pon belom tentu terdaya. silap2 ayah aku yang tolong hulur lagi. Tapi, mula2 lagi ni..sementara nak stable. Dah nama pun newbie lagi. mestila gaji tak brapa tinggi..hiiii

Wednesday, July 21, 2010

hati yang diamuk rindu

cewah, tajuk cam jiwang je.
Tapi benar, sesungguhnya aku rindu.....yang teramat kat pasta dan baby.
*sedikit mukadimah dulu*


Now, dah masuk minggu kedua aku keja. My feeling? Oh, sangat penat. Banyak blur lagi sebab still unfamilliar dengan environment and production. Still have lot to learn. Untuk orang yang tak pernah keja macam aku ni, memang rasa stress sangat. Nak jaga production line la, monitor workers la, check product lagi. Itu taktau ini taktau..waa..tension gak. Amek masa gak ni nak blaja. Ye la, slama ni tau teori je. Ni dah masuk keja baru nak apply sgala macam yang aku dah blaja slama 4 tahun kat UPM tu.

Abes keja sepatutnya pukul 6. tapi takdenya aku balik pukul 6. Mesti meleret-leret punya. Dah habis keja..driving lak dalam 40 minit balik umah...huhu..camtula rutinnya. Buhsan seh bawak keta sorang2. Dengan ngantuk dan letih lagi. Aku dah siap berkaraoke dalam keta tu. SAmpai umah, dah siap makan, mandi and solat..mengadap la lappy jap. Ni la cara supaya lupa jap susah payah dan penat lelah keja. Layan video Yonghwa.. Ok, aku happy. Pastu leh tido.

Tapi itu bila dah balik umah. Kalau Kat tempat keja ?

Ha..tau apa yang leh buat aku senang hati time keja. 'Saranghae, saranghae, Oh I love you, I'm missing you'
Mesej bunyi and tengok2 ada mesej drpd pasta. Huhu..betapa aku rindunya kat best chum aku tu. Kedua: tengok handphone, cari folder pictures, pastu folder my baby and....then ushar gambar baby. Tak pasai aku dok sengih sorang2 tengah buat keja..haha..silap2 anak buah kata aku gila dok sengih sorang2. Namun sesungguhnya..itulah kebenarannya. Memang aku senyum lebar je pasal 2 benda ni. They give me joy and strength.

Pagi tadi aku dengar lagu 'Betrayed' Taegoon, terus terkenang aksi 'menurun' bersama pasta. Memori 'I'm so sorry but I love you'....Semuanya berputar ligat dalam fikiran aku. Satu persatu gambar kenangan bersama terlintas.. Tengok Bleach, pun terkenang kat pasta. Nampak iklan movie 'The last airbender", teringat pasta lagi..huhu..movie ni masuk watchlist kitaorang..tapi camna nak pi tengok sama2..sob sob sob

Pasta, pat la kumpul duit banyak2 pastu meh pindah sini. Nanti kita buka bistro sama2 ye kat sini..sob sob sob..

Aku ketawa tapi tak gembira. because my day is incomplete now..

Wednesday, July 07, 2010

kuliah sejarah di Pusat sevis Proton

1st time bawak keta pegi servis sendiri..huhu..cuak. Slama ni baba yg bawak.
Appointment pukul 11.30 tp 10.50 pagi aku dh t'cangak kat Autocity tu. Baba pesan suruh pi awal, nak register lagi la.Sampai je kat kaunter, sorang officer india pun serve aku. Bla bla bla..pi check keta, bincang2 skit apa yg patut. Ok fine! Dia estimate pukul 3 ptg akan siap.
Kerling jam...baru pukul 11.05 pg. Mak aii..ada dkt 4 jam nak tung gu ni. Uwaa...aku nak buat apa.
Pandang kiri kanan kot2 nampak bas. Leh gak merendek pi Jusco. Tapi alangkah hampanya..bukan je kelibat nombor plat bas, hatta bayang tiang bus stop pun tidak kelihatan.
Maka.."Encik, kat mana saya boleh tunggu ye?" Encik Officer pun menjawab sambil tersenyum," Cik boleh tunggu kat lounge ye. Tengok Tv ke, baca paper ke."Dengan longlainya..aku pun melangkah ke lounge. Hmm..sofa2 kat situ semuanya almost penuh dengan manusia2 yang senasib dengan aku; Penunggu kereta. Ushar2..aku decide nak port sebelah sorang mamat yang tengah khusyuk mencari siaran tuk handphone dia. Ok, aku andaikan dia tengah cari signal TV la tu.
Nasib aku bawak banyak bekal atas nasihat baba. Tarik keluar ipod, cucuk earphone kat tlinga and roll2 cari playlist. Mahsyuk! lalala...Aku termenung je tengok siaran NTV 7 yang tengah tunjuk siaran masak2 sambil melayan playlist yang mahsyuk ni.Tidak lama kemudian...tengah sedap aku melayan BONAMANA, aku dengar sayup2 je suara orang macam bercakap dengan aku. Aku toleh kiri..Oo..mamat sebelah ni tanya something rupanya. Aku pun Offkan ipod and jawab soalan dia. Bla bla bla..borak2 skit. Dia tanya aku jawab. Aku tanya dia pun jawab jugak. Tiba-tiba..topik dia dah buat aku kerut muka skit. Apakah?? Sudah! Dia buka crita sejarah sultan t'ganu pulak. Adeh..mana la aku nak ingat sangat sejarah2 ni. Aku nak respon apa kat dia..aku hanya mampu tersenyum dan mengangguk2 kepala. Dia makin rancak..siap masuk kisah Hang Tuah dan Megat Panji Alam skali. Skali pandang..macam cikgu sejarah aku tengah mengajaq dlm kelas pulak. Abes terbantut niat aku nak baca buku yang aku bawak sambil dengaq lagu..huhu..tak pasal2 melayan dia bercerita.

Ok fine. Tak salah pun dia tu. Dia memang pramah cuma agak sangkut2 skit sebab loghat t'ganu dia. Tapi aku rasa the topic is little bit uncomfortable for me. Ye la..1st time kenal..dia boleh rancak b'cerita sejarah kat aku. Crita la topik semasa ke..cita world cup ke. Ni tak, macam cikgu bagi kuliah je.

Talian hayat. Aku mesej pasta mengadu. SOS. Save me from this guy..huhu..aku takmau dengar dah.
After a while, maybe dia prasan kot aku tak pay attention sangat kat dia. Dia pun bangun pi jenguk toilet yg hanya 3-4 langkah dari seat kami. Baru je aku nak lari, dia dah keluar toilet sambil berkata, "Cantik jugak toilet ni" Kemudian dia bangun lagi menghala ke TV pulak dan ketika itulah sepantas kilat, aku pun buat2 nak call orang dan beredar dari situ. Pi kluaq..borak dengan pasta yg tengah lunch hour kat Double Lion. Fuh..Slamat. Mission accomplished. Hehe..macih pasta. Pas je berborak lebih kurang 12 minit dengan pasta ( cukup la skit2, dia pun nak rest gak. T dh nak masuk keja balik lak. Lain kali kita borak lagi ye ).... Aku menapak pulak beberapa puluh langkah mencari tempat makan. Lalu depan Pelita..ramai. Ok, jalan depan lagi. Lalu Secret Recipe..hmm..boleh dipertimbangkan. Jalan lagi..sampai kat cik mekdi. Ok..murah skit kat sini. Tapi jenguk je ke dalam..huhu..panjangnya line. Kensel la..patah balik pi secret. Nyum2..sedapnya tengok kek. Tapi takkan la nak makan kek time lunch ni. Takpala..ushar2 menu dulu..Selak punya selak, takdak 1 menu pun yg leh buat aku telan air liur. Aku mana la makan adik bradik spaghetti pasta semua tu. Sebab kesian kat cik waitress yg berdiri lama sangat kat meja aku tu, maka aku pun order chicken curry puff ngan ice lemon tea.


Harga rm 12.30..Ok, standard la tu sebab ini SECRET RECIPE. kalau beli kat tepi jalan..tak sampai 3 hinggit pun. jeng jeng..waiter cumil hantar meal. Bismillahirahmanirrahim.. Oh,akukah yang takdak selera atau memang puff ni kureng mengancam. Namun..walau apapun..aku gagahkan diri bagi abes gak. mahal beb..jangan membazir.


After makan je, aku pun menapak balik ke showroom sambil berfikir...Apa nak buat kalau aku encounter mamat tadi lagi. Sejarah apa pulak la dia nak crita. Masuk je showroom, ternampak officer india tadi. Dia panggil aku cakap keta dah setel. Ye ke.. Alhamdulillah. Cepat pulak diaorag buat. Makasih encik2 kat Proton service centre Autocity. :-)

Ok, setel. Jom balik! Oh tak..aku nak pi merendek kat Jusco jap..hehe..Tata

Saturday, June 26, 2010

My precious: Last part

As to express my whole thinking bout my precious two, I'm using the translation lyric from DBSK SM Summertown 09 ' Nothing Better' that has been modified appropriately.


The scattered past times,
And our timid smiles we shared are becoming one by the purple ocean,
Although we haven’t been friend for long,
The footsteps we imprinted one by one while looking at the same direction are with me,
Nothing better than that

The days I could not think preciously of another person other than me,
Because of the loneliness which became natural for me,
The incandascent sun which bothered the mornings,
The bright moon which lightened the road at night,
The small and innocent memories make me sulk and restless

I’ve figured it out now that you’re my only bestfriend,
I’ll become the warm wind and embrace you,
So you can’t remember the tears you cried without my knowing,
At times I’m afraid that you’ll disappear like an illusion,
No matter if it rains, or it becomes as pitch dark,
I’ll wait by your side, nothing better than that

The converastion we shared over the phone,
The times you complained after falling down,
Your expressions and body language make me laugh

The scattered past times,
And our timid smiles we shared are becoming one by the purple ocean,
Although we haven’t been friends for long,
The footsteps we imprinted one by one while looking at the same direction are with me,
Nothing better than that

The world in which flowers blossom and fade in a day,
My feelings for you, despite the millions of love which engrave itself and erase,
Although the uncountable times pass slowly,
The friendship I promised you on that day will always remain forever

I’ve figured it out now that you’re my only bestfriend,
I’ll become the warm wind and embrace you,
So you can’t remember the tears you cried without my knowing,
At times I’m afraid that you’ll disappear like an illusion,
No matter if it rains, or it becomes as pitch dark,
I’ll wait by your side, nothing better than that

By your side,
I’ll become a tree,
I’ll give you a place to rest,
I’ll be your guiding light,
And wait for you,
Nothing better than that


Credited Moonlightunes. wordpress

My precious : Part 2

Ni my precious kedua aku lak. My ' daughter' ;pasta laling.

~Zamriah@Zamiy-Chan@Pasta



Aku kenal dia pada 2006, masa aku mula2 masuk UPM. Mulanya coursemate je...pastu jadi bestfriend then end up as roommate smpaila ke hari terakhir aku bergelar siswi UPM. 3 in 1..campur semua skali cam milo paket2 tu.

Best friend aku yg ni lak, luarannya nampak je lemah gemalai..tapi dlm..wa ckp lu. Rock abes..haha..sempoi gila orangnya. Softhearted yet strong. Hepi sokmo cam orang takdak masalah. Tapi hakikatnya..betapa beratnya dan pelbagai dugaan yg melanda Sahabat aku sorang ni, hanya Allah S.W.T je yg tahu. Kuat betul semangat dia..Aku kagum. Chaiyok, Aja Aja Fighting.


Aku dengan dia mula2 kwn biasa2 je sbb aku rapat dgn sorang lagi coursemate lain. Then slowly bertambah rapat sebab kongsi minat anime sama2. Pantang jumpa, topik yg kluar..
"Daisuke tu kiut giler", "Mana ada, Dark lagi smart la". "Fuiyo, dahsyat giler bankai Ichigo", "Tapi takleh lawan Senbonzakura Byakuya la"," eh, bila la nak kluar next episode tsubasa ni"..Haha..tu la antara dialog2 kami sehingga mampu membuatkan org lain terpaku membisu. Mendala bebudak berdua ni dok crita...
Kemudian,bertambah2 rapat lagi pas berlaku insiden yg sngat memilukan diriku...huhu..Ketika itula, dia tidak berdiri dibelakang aku tapi di sebelah...memimpin aku untuk terus ke depan..Fuh,puitis lak ayat. Zam, aku pun pandai buat ayat jiwang2 cam kau..ngeh3.

Kerapatan ini ditambah dan diadun lak dengan minat terbaru yang kami kongsi. 'We are Super junior~Or!!!'
Tu la zam, kau asyik pasang lagu No One like me tu sangat. Terlalu banyak memori kami dan SUJU.. Cewah, cam kenal rapat je dengan budak2 SUJU tu. But, that's the truth. Friendship bond yg ditunjukkan SUJU become our motivation. Tak cukup dengan SUJU, tambah skit dengan DBSK. Then berkembang kepada FT Island,SS501,2Pm, Mblaq, Beast,CN Blue dan segala macam Hallyu Star yg lain. Dek keminatan melampau nilah, pernah satu time...Jjeng Jjeng..Niat bertandang cuma nak pinjam nota yg akhirnya melekat berjam2 sebab tengok konsert SUJU...Haha..masihkah kau ingat. Dan betapa kita berdua gigit jari sebab tak join cik Jemma pi tengok SS501 and pengharaman perkataan 'Konsert SUJU' kat bilik kita sebab takdak duit nak beli tiket.

Kenangan demi kenangan tercipta. RAM 'memori' semakin bertambah menjelang final year. Maklumlah pas terpisah sementara 6 bulan time praktikal and then stay sebilik lak tu. Demam Kpop Jpop Wave makin hebat. Anime, Manga and Game..hehe..that's our favorite.

Atas bantuan 'Agy' aku, kitaorang berdua makin rajin jejalan sana sini. Tapi dlm byk2 tmpat, paling fevret ialah Alamanda. Ntah pasai apa, suka sgt melepak sana. Ari rabu je..lesap. Tengok2 dah ada dlm GSC Alamanda. Hehe..tiket murah skit ari rabu. Transformer 2, Sherlock Holmes, 2012, How to train ur dragon and sgala mcm muvie lagi termasukla midnite muvie Ninja Assasin. Hmm..sebut je ninja...terkenang aku pada memori 12/12/2009. (Sila rujuk entry Memories of the day)
Tu la hari yg paling aku ingat. Paling tak dpt lupa..Ngee.. :P
If to tell stories bout all the memories, mau berpage2 nak taip. As conclusion, countless memorable moment is created between us.

This chinggu...
Dia sangat suka kaler pink and milo ais. Menu air wajib tu kalo makan. Other option dia, soya ataupun honey green tea (fevret aku gak). Tapi, dia ni kurang daya thn against coffee. Dia takleh handle kopi sngat, nanti mesti pening. Kalo pasal mkn lak,dia ni jenis mkn skit2 tp kerap. Sbb tu la kurus..huhu..jeles lak aku. Dia paling anti dengan bawang. Kalo beli tomyam kat cafe je, pastu dengarla dia membebel kat bilik. Janganla korang offer murtabak kat dia. Sedap bagai nak rak pun jangan harap dia nak rasa..hehe..Opposite lak dengan aku yg murtabak-lover ni.
Selain tu, dia ni adalah sorang yg color-terrorist dlm fesyen. Haha..dia xdak problem drpd segi fesyen. Very fashionable tapi mai tang kaler..huh..fail. Tak caya tanya jiran 333, Paro and cik Bimbim...hehe..Kan Zam. Belom tengok sandal kaler pink and belang-belang plangi dia lagi.

She..
Sangat amik berat dan penyayang pada kucing dimana sikap beliau ini telah berjaya dikongsikan dengan aku..huhu..Dulu aku brani cuit-cuit skit je makhluk Allah tu. Masa dia mula2 bwk combi dlm blk lama dia, aku cukup trauma nak pi bilik dia. Masuk je ushar kiri kanan ats bwh takut dgn si kecik tu. Tapi kemudian..pabila Baby stay dgn kitaorang kat 334, i've changed. Dah leh tido smbil peluk kucen..hehe

Kalo dok berborak dgn dia, leh jadi hikayat 1001 mlm. Banyak betul alkisahnya. Tapi kalo time tengah sedap2 berborak tu lambat je respon dia..ha..tau la dia dah mengantuk. Ok, Time to stop the chat..hehe.. Kalo dia marah or geram bout something..dia akan meluahkan ketidakpuasannya itu secara berkobar2. Aku rasa leh kalah rap Outsider..hehe..Tapi..pastu dia pun cool down. Dah lupa..Tutup Buku. Tak mengungkit2 or berdendam pun.

If she ever read this post which I think she'll read..I just want u to know..That i miss u and our beautiful and lovely life at UPM so much. Noumu gombabwa...for all the unforgettable momories.
Je bal bu ta gi e ya..Let's stay as 'chinggu' yongwonhi.


~I am happy because I met you
I dream because I met you
I laugh whenever I see you
Perhaps this is love
From the first time I saw you, Stop my heart
Wondering if this is a dream,
My beating heart, Oh my friend
Everyday I`m thinking of you
Our very own Sweet Holiday
If we are together, Oh I`m okay


*Dipinjam drpd lirik Sweet Holiday by CN Blue yg di ubahsuai dan dipotong di mana2 yg patut skit

Friday, June 25, 2010

My precious : Part 1

Aku tak pernah dan tak akan bosan setiap kali berbicara tentang teman.


I have lots of friends but I have two really bestfriends that share sweet and sorrow together, be beside me no matter bad or good time,' day and night,high and low' ( Taeyang's Where U At Lyric). I'm really grateful to have them in my life.


Ni my precious pertama aku.

~Ilyana@Lynn

I've met her about 10 years ago which mean our friendship already 1 decade old. Such a long long period and i hope it will last forever.

Lynn.. SOKSEK and 1 Fikrah menjadi saksi pertemuan kita. Aku tak pasti apa punca kita leh rapat namun kita serasi. It likes our mind and soul become one. Biarpun dorm lain2, slalu je aku turun melepak kat dorm dia yang luas tu, Dorm L( Large dorm). Banyak je benda2 gila dan merapu yg kitaorang buat sama2. maklumla, time tengah muda.. Lynn, hang ingat dak zul and mat? hehe..1 adik angkat aku( haha..suka sangat angkat2 time skolah. Org lain ada, aku nak jugak. Adik sendiri pon tak terjaga ni nak jaga adik org) dan sorang lagi budak fevret dia.

Topik2 harian kitaorang dah tentula topik paling feymes masa zaman skolah iaitu love and boys...haha..bila pk balik, dah takde keja lain ke aku ni. Tapi itulah hakikatnya..masa tu baru nak meningkat remaja, masa tu jugak la mula tertarik kat kaum tak sejenis tu. Mentah lagi masa tu.
Lynn ni slalu jadi org tengah untuk crush aku and adik angkat aku. And camtu la sebaliknya. Aku dulu banyak krisis dengan sorang half bestfriend laki merangkap my crush slama sploh tahun. Ish, Gila ka apa aku ni.. So, Lynn la yang bnyk tolong setelkan soal hati dan prasaan aku ni.

Lynn ni karakternya to put into one word is fragile. She's soft-hearted and agak sentitip. dia gak very family-girl, in other word.. sangat kekeluargaan yang tinggi. Masa skolah, slalu je homesick..Kalo tengok dia kat public phone je mesti nanges., nak balik umah..hehe..aku pon camtu gak. Maklumla..kadang2 rasa tak serasi dgn life kat asrama. Dia ni gak slalu have deep thought bout what others say. Sometime, it even hurt her..Dont think too much bout unnecessary thing sweetheart. Around form 3 to form 5..I think it's the toughest period for her. For some reason, few boys in our batch like to tease her with very harsh words. Slalu dia datang kat aku sambil menangis. Aku simpati sangat kat dia. Tak bertamadun sungguh budak2 laki time tu (Skarang takla, smua dah mature). If only i could take some of her burden. The only thing i can do is lend my shoulder and ears to her.

Even with all the hurtful moment, She's a very bright and kind girl. Dia tabah...where she smile a lot and her smile is very sweet. Walaupun budak2 laki sengal kutuk2 dia, dia tetap layan and kawan dengan diaorang. skit pun tak simpan dlm ati or berdendam. Sebagaimana baik hatinya Lynn ni, camtula jugak family dia. Tak lokek langsung. Pernah je aku tumpang bermalam kat rumah dia. Parents dia, even adik2 dia..semua layan aku dengan baik. Make me feel like family.

She's a really a precious friend to me. Nama Leyya yang dia bagi sampai skarang mlekat as nickname aku. Saya Sayang Kamu..Selamanya Kawan OK.




~I just wanna know if you feel the same.
Where u at, where u at, where u at.
When you call my name someday.
I will be there right in front of you.

Is your life as hard for you as mine is for me.
When you feel worn out by this cold, cold world.
Please hang in there until you find me.~


*Dipinjam drpd lirik lagu Taeyang 'Where You At'

Thursday, June 24, 2010

it comes all 'The Way'


Here they are again.. Yo C. N to the Blue ~We make you high~
Tak lama lepas Bluelove, CN Blue is back with their japanese album: The Way

Credited to Jenpoo

With very interesting cover album, 4 jejaka hensem tanpa kepala..hehe..takut ramai budak pompuan especially BOICE takleh tido malam kalo diaorang tunjuk muka.

Ada 3 lagu dlm album ni, 2 lagu omputih and 1 lagu jepun. Yang lagu jepun Jonghyun nyanyi and lagi dua lak yonghwa (Y~ong). the tracks are:

1) One time (english).... 'One time one time,I’ll show you what I can be the top of the world'
- aku telah mengulang main lagu ni sebanyak 2 ratus namploh kali..haha..memang dah addicted abes la kat lagu ni. Y~ong and CNB never fail me with their music. 2 Thumbs Up!!!

2) Ready N Go (english)
- best gak. cuma 0.001 % bawah skit drpd one time..hehe..In Conclusion, BEST!

3) Eclipse (Japan)
-nice song also. Yang pasti, suara Jonghyun memang sedap. Cool and manly


Kalo dengar lagu2 CNB..Ok,leh tau ni genre diaorang. Samala cam FT Island pon..dengar je..Ok, ni FTI punya. Dah nama pun bawah satu company. Tima Kasih FNC... dedua band ni punya genre memang kena abes la dengan tlinga and jiwa.



To buy the album: Here
TQ cnbluemalaysiafc.
Tak sure leh dapat kat Jang Mi ke tak sebab kat situ only korean merchandise je ada.

Friday, May 28, 2010

Daddy cool

Sekian.

Aku dah pun selamat meng'khatamkan drama 16 episod Oh My Lady. Best, wa cakap lu. Fuh, susah payah mendownload file2 yg bersaiz lebih10Gb. Anyway, very satisfied. 2-3 episod mula2 boring la gak skit. Aku nyaris nak surender. Tapi, demi mengisi masa lapang yg terlampau banyak ni..aku teruskan jua misi yg tak brapa nak murni ni...haha..


Plot cerita simple je tapi menarik (pada pandangan aku la).
Gae Hwa @ Ahjumma ni sorang yg sangat tak berjaya dalam karier and lifenya, Janda anak sorang yg jobless dan kena halau drpd rumah sewa. Sung Minwoo( Choi Siwon SUJU) plak sorang plakon yg sangat takdak bakat dan jadi topstar sebab muka ensem and body..Fuiyoh!
Minwoo ni tetiba terdiscover yg dia ada anak luaq nikah pas ex-gepren dia menge'pos' anak dorang kpd minwoo dan m'hilangkan diri. And rahsia ni t'kantoi la plak kat ahjumma ni. Dipendekkan cerita, dorang buat agreement. Ahjumma jaga anak minwoo and minwoo plak take part dlm musical production ahjumma ni keja. Scene2 ahjumma ni dgn minwoo mmg sangat best..haha..Siwon cumilllllllll,hensem and gorgeous..ops,mianhae yonghwa. Mode siwon jap ek.

Lama kelamaan si minwoo ni pun mula dpt trima anak dia and act as a father. Paling menyentuh ati, scene kat shopping mall (ep 15)...huhu..terang-terangan dia mengaku anak dia even ni bley m'jatuhkan imej dia as topstar. 2 ep last sangat best..really. Masa minwoo propose kat ahjumma and semua yg dia buat supaya ahjumma ni trima dia..hehe..cute.

Drama ni available kat sini

Credit: kamelovelove & WITHs2

Moral value yg aku dapat drpd cita ni : Don't give up. Jangan malu untuk bermula dari bawah dan responsible. tapi yg tak brapa bermoralnya pulak...ish3...Zina tu Haram ye rakan2 sekalian. Tak pasal2 ada anak luaq nikah. And apa kes laki pompuan dok serumah. Ha, ni yg tak bagusnya. Jangan ikut ek.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Hmm...daddy.
Father, Dad,papa, ayah, bapak, appa,abi,walid...macam2 gelaran untuk ayah kan. For me, it's baba. Ayahku my idol, my hero. Aku takla rapat macam bestfren dgn ayah aku. Tapi bukan la jugak tak rapat langsung. yang sedang-sedang saja. maybe sebab aku kat asrama and dia pun kat offshore.

zaman dulu2, time aku kecik2 dan ayah aku pun muda lagi memandangkan aku ni anak sulung dia...Aku rasa dia garang sangat. aku penah rasa penampaq dia, tali pinggang pun ada..huhu..tapi padan muka aku jugak la. sapa suruh nakal tak hengat. Wakaka..budak pompuan pun nakal tau.

Ayah aku ni penuh dengan nasihat and concern. Kadang2 tu lebih drpd mak aku lagi. "Makan jangan asyik bunyi chap chap ja. tutup mulut elok2. Baba dulu kalau makan bising, tok ketuk mulut dengan senduk"
Tu antara nasihat etika makan dia yg paling aku ingat. Kebanyakan example adalah dari zaman kanak2 dia sendiri. Kalau tak basuh pinggan la.. memang banyak contoh2 drpd tok aku. Tok aku ni strict jugak dgn anak2 dia noo dulu2. Hmm..tu pasal la anak2 dia merangkap paklong,makngah,maklang, mak andak,makcik, pakteh, maksu dan ayah aku sendiri semuanya berjaya.

Masa zaman aku skolah asrama dulu. Kalau ayah aku cuti, mesti tiap2 minggu family aku mai tengok. huhu..kalau mak aku ja, ada potensi 2 minggu skali baru nak mai. Penah satu time,form 3 tak salah. aku tatau pasai apa aku homesick sangat. Maka,dengan sayunya pi cari public phone call rumah. "Huhu..kakak nak balik" Tersedu-sedu aku menagih simpati. "isy, tak leh la kak. mana leh balik minggu ni kan", pujuk ayah aku kepada anaknya ni. Gila ka apa aku time tu. Tengah2 minggu nak balik. Weekend tu plak bukan time balik. Esoknya,tetiba aku kena panggil pi opis PK hem. Huhu..cuak.
Jeng jeng jeng..ayah aku dlm opis tu. Nak bawak aku balik rumah..dengan alasan maklong aku sakit. Memang la betul maklong aku masuk spital tapi dah kuar and sihat walafiat dah pun. Huhu..aku terharu. disebabkan semalam aku cakap dengan dia sambil nanges2..Fuh, air mata aku. Tak sia2 betul...hehe

Ayah aku ni sangat caring and concern pada kitaorang merangkap family dia. Sehari sampai 5-6 blas kali call rumah check perkembangan..hehe..kalau aku pi mana2 pun, sat2 dia call. Selagi dia tak berada dengan kitaorang, selang seminit la telefon tu bunyi.

Dia tak ajaq anak2 dia bermewah. everything yang dibeli is even, tuk 1 family leh guna. Dia jugak tak lokek drpd segi duit or any way of help.

Aku nak panggil ayah aku ni prof serba tahu. He knows lots and capable of doing lots of thing.
My Daddy, My Hero.

Saranghanmida.

Saturday, May 22, 2010

Bilakah???

Dah nak masuk 3 minggu aku habis blajar atau dengan kata lainnya, dah almost 3 minggu aku pegang title penganggur. Member2 aku ada yang dah busy dengan kerja. Alhamdulillah, rezeki diaorang dah dapat kerja. Aku?? Ntahla..Aku yang tak cari ataupun memang susah nak dapat kerja sekarang ni. Tapi yang sebenarnya, mind, body and soul aku semuanya 50-50 lagi. Rasa malas lagi nak start. Nak rasa nikmat rest kat rumah dulu. Patutkah???

"Sampai bila awak nak duduk rumah"

Tetiba terngiang-ngiang kata2 PA aku masa time last aku jumpa dia before aku balik.

Hmm..memang betul apa dia cakap. Aku patut berusaha, takdenya keja tu nak datang bergolek..toing..depan mata aku.

Bukannya aku tak usaha langsung cuma usaha tu tak sepenuh hati lagi. Aku tak pasti dari mana patut aku mula. Demand jawatan tinggi2,semuanya mintak yang ada experience. Kalo yang tak require pengalaman..operator pengeluaran ada la.. Ish, sedih plak aku dengar.
"Isy, hang ni. Tu dah taraf pangkat spm ja" Sorang kawan aku pernah kata kat aku masa bagitau kalo dah tak dapat keja lagi pas grad, aku nak keja jadi crew kat mana2 fastfood je.

Tapi, takpa kan. Daripada situlah baru nak dapat pengalaman. Kalo tak mula dari bawah camna nak naik atas. Betul tak??

Mungkin jugak akan tersasar sikit drpd bidang aku jika nak mintak keja kat Penang ni ja. Tak banyak yang offer tuk bidang food. Tapi, kalo amek keja yang takdak kena mengena nanti aku tak reti nak buat pulak..huhu..dalam dilemanya.

Huh,pendek katanya..Fighting. Aku kena usaha lagi. Stakat pegi 1-2 interview tak dapat keja, jangan mengalah. tu baru sikit...


AJA AJA FIGHTING!!

Tuesday, May 11, 2010

Songs of the day

Aduh, 2 favorite aku compete lak. SUJU dgn BONAMANA and CN Blue dgn Love Light. Takpe..aku layan dedua..haha

1) Love Light (사랑 빛)-CN Blue,
composed by pakwe favorite aku,Jung Yong Hwa..He's really talented. Lagu2 dia mmg jiwang2 abes la, macam Y,why gak.
Intro music ala-ala Jason Mraz skit dengan gitar akustik. very smooth song, silap2 leh jadi lullaby lagi.
Part favorite harusla part Yong hwa. Aduh, cair gegendang telinga aku dengar suara Yong hwa dengan rapnya. Tambah lak suara husky2 skit..huhu..mengigau. 'I'm genie for you girl'
'you my darling
you are more beautiful more than the stars that lightning in the night sky
deep in my heart that glits
my only love light

i love you my darling
please always glits the light beside me
every night looking gazing~~you are beautiful
you are my love light'


2) BONAMANA (Look or Not)- Super Junior
Fast beat song, dgn lirik yang agak catchy. Lirik banyak guna repetition cam lagu Ring Ding Dong.

'neol gatji mothandamyeon meomchul georanda (nal bara bwara)
Can’t get you it’s gonna stop (Look at me)'
Ni part favorite aku, especially masa diaorang sebut 'nal bara bwara'

This time, tak banyak part tuk Yesung and as always suara Siwon,Ryeowook, Sungmin and Eunhyuk sangan senang nak direcognize..hehe..




*Leh cari lagu2 ni kat http://jenpoo.com

Personal Taste( 개인의 취향 / Kaeinui Chwihyang)

Aku bukan someone yang rajin layan drama korea eventhough aku ni 'kipas susah mati' artis2 korea. I'm more into their music. Boleh bilang dengan jari je brapa banyak drama korea aku dah tengok. 1st drama, Winter Sonata. Last drama yg aku tengok, You're beautiful (Omo, Shinwoo Hyung :P). tu pun dh brapa bln lepas. Maklumla..busy sgt.

Tapi, bila dah balik rumah..ada la sikit masa nak nonton.Aku pun try la tengok 1 episod dulu 'Personal Taste'. Hmm..then, sambung lak episod 2. Pastu, aku sambung lagi episod seterusnya. OK, aku dah addicted. Cita ni best. Tapi, aku baru tengok sampai episod 8 je. Uploader blom habis upload..huhu..



Drama ni total 16 episod.Hero: Lee MinHo. Ala, dia ni Goo Junpyo dlm Boys Over Flower yang meletop2 tu. Heroin: Son Yejin. Aku tak kenal sapa dia ni tapi skali pandang ada iras2 Geum Jandi skit. Antara watak tempelan: Seul Ong (2AM)..hehe..cumil2. ni salah satu sebab knapa aku leh nak try tengok cita ni.

Drama ni pasal Jeon Jinho (Minho), dia ada 1 architecture firm yang kecik je. Slalu compete dengan musuh ketat; Changryul dan bapaknya yang aku rasa jahat gila. Dah la rampas rumah and company family Jinho ni, pastu slalu main kotor dlm bisnes diaorang.
Jinho ni slalu la terserempak dgn heroin dlm mcm2 keadaan..(haha..besa la tu)
Disebabkan satu projek, dia pon jadi penyewa bilik kat umah heroin. Heroin ni anak arkitek feymes and rumah dia mmg klasik. So, hero pon amek pluang nak tengok design rumah sebab orang luar mmg takleh sebarangan masuk 'sanggojae' tu.



Heroin ni lak sangatla slalu bad luck. Dah la selekeh and pengotor..hehe..tetiba aku teringat kat nodame. Ops, lari topik jap. Heroin ni telah di'betrayed' oleh kwn dia, In hee(jahat jugak, aku menyampah kat pompuan ni): Dia kebas boyfriend heroin iaitu Changryul yg playboy serta mangkuk tu..heroin tatau yg diaorang ni nak kawin sampaila kantoi masa wedding day. Tapi, last2 diaorang tak jadi kawin gak pon.

Then,sebab hero kesian kat heroin. dia pon banyakla tolong heroin termasukla train heroin ni jadi cam pompuan betul2. Diaorang jadi housemate yang sangat kamceng sebab heroin dah tersalah anggap yang hero ni gay..haha..Hero pon meng'iya'kan statement tu. Tapi, lama2..mulala ada feeling..ngeh3..dah nama pon drama. tau sangat.

Betapa jahatnya In Hee tu, dia try nak kebas hero lak.Motip dia, dia mmg suka amek hak kawan dia. Yang si Changryul mangkuk tu asyik datang kat heroin lak. Kisah dia cam dlm lagu Again & Again 2PM la..he keep coming back to her..cuma bezanya dia bukan bad girl la.

Ok, stakat tu je yang aku tengok. Tapi yang paling aku tak bley tahan.. Director art gallery yang nmpak cool tu sebenarnya gay. Oh Emm Gee!! eww. Dah tu, siap jatuh chenta kat hero lagi sebab dia ingat hero pon gay. Apakah??

Anyway, Minho mmg hensem la dlm drama ni. Expression sedey dia leh buat aku pon nak nangis sama. Tapi takleh lawan expression sedih Yonghwa dlm you're beautiful la..sob3..huhu..asal aku tengok je Shinwoo,otomatik air mata bergenang. T_T


Drama ni available kat bnyak web, tapi source aku kat sini :

Cashewmaniakpop : http://cashewmaniakpop.wordpress.com/category/dramas/personal-taste

Youtube : http://www.youtube.com/user/HotKdrama2

Antara OST dia yang aku suka,

~Dropping Rain by Kim Taewoo (http://www.4shared.com/audio/fL2T1mNj/Kim_Tae_Woo_-_Dropping_Rain_Pe.html)

~Like an idiot by 2AM (http://www.4shared.com/audio/I8hJBw3I/2AM_-Like_an_Idiot__Personal_T.html)

Rating: Aku leh bagi 4/5

Saturday, May 08, 2010

The sweetest, the craziest, the happiest and most memorable

A year living in 334 with my 3 in 1 buddy really brings lots of laugh to me.
Half a year, it just the two of us. half a year later..ada 'orang baru'.

Banyak benda2 gila and best yang kitaorang buat..haha..
and roommate do resemble their roommate. Bilik cam tongkang pecah..t'paksa buat muka tebal tiap kali orang datang.. Deduanya pemalas...hoho..statement.

Slalunya kitaorang melekat je dpn monitor laptop. Asal orang masuk je, kitaorang kat meja. haha...skali pandang,cam rajin je buat keja. Padahal..memang tgh rajin buat 'keja'. Siang2 bantai main. Malam baru study. Tapi pastu ada je schedule lain.."Ok, jom layan anime seround dua". ><
Pastu siap dok angau berminggu2 tengok zhi shu lagi..huhu..very romantic guy


Hari minggu je, slagi matahari tak jadi spotlite kat muka..slagi tu la jadi dugong terdampar.

Then,334 gak jadi studio tak rasmi. Tak dapat posing kat dinner fac, blk bilik terus tibai sgala macam pose..hehe..

And the room became merrier half a year later.

Dari besar tapak tangan sampaila dah besar paha. We do raise her together, give all the love .
Oh..aku rindu saat2 indah bersama..Ops, jiwang lak ayat.
Baby slalu goda aku dgn pose2 comel dia.. adeh, tak sampai ati nak marah. Aku paling suka tgk bila dia dah siap2 masuk toilet dia, tetiba aku lalu..terus buat2 tergolek dlm tray cam tgh berehat..haha..cumil

Port dia, atas lampu meja pasta la..then bwh katil side sebelah. Seluar pasta atas katil,dia dah buat mcm pintu rumah lak. Then, nak jugak menyumbatkan dirinya yg buncit itu dlm bakul. sebijik macam ulat gonggok...haha..tapi itu yg comelnya.



satu insiden pada pukul 3 pagi,
Aku dah siap2 nak tido. baru je nak pi tutup lampu..tiba2..Tang..bunyi benda jatuh dan pecah. Jenguk kat sebelah, Gelas Coca cola pasta dah berkecai. Baby dgn muka innocentnya kat ujung katil.."hu"...seolah2 berkata, 'saya dah pecahkan gelas'. Aduh, ni yg tak jadi nak marah. Dia tau sgt aku lemah dgn aksi comel dia. Seminit kemudian, dgn tanpa rasa segan, terus selamba pegi mangkuk makanan dia dan makan dgn bahagianya.
Adoila..rasa nak lepuk je debab ni..tapi x bley..huhu..aku sayang dia.

Dia ni pantang nampak pintu lemari t'bukak, mulala sibuk nak menyelit masuk. Pastu pantang gak pintu t'bukak,zas..hilang. Tapi pas insiden 2 hari idup kat jalanan, debab ni dh trauma nak main jauh2. Kalo kitaorang tak perasan dia kluar bilik n then t'tutup pintu..jap lagi t'dengar la rayuan kucing yg sngt m'dayu2 kat luar bilik..Ha, tau pun takut. Lain kali pi lagi merayau. Tak malu, sampai jiran sebelah tolong hntar balik.


Pagi je, sesedap hati je melandingkan bontot dan perutnya atas muka orang. Nak makan la, masuk toilet la..isy3 letih2. Pastu siap lalu lalang atas badan lagi. Apa, dia ingat badan kitaorang ni jalan raya ke apa. Katil aku lak dah jadi macam gelanggang wrestling dia dgn Gangan ( seekor monyet dari bukit merah)..melompat sana sini...drift 1 bilik la. Hmm.. Tired but happy. To have her in our life. Oh, terlampau banyak yg nak diceritakan pasal baby and pasta. That i cant decribe in words

Thursday, May 06, 2010

Off-Balance dan bakat baru

Ini last outing aku bersama pasta and paro.
29 April 2010, Khamis.
Sejurus selepas hantar tesis untuk dibinding.

Vroom..."Eh,skrg jalan apa. Nak masuk kiri ke kanan. Alamak, nak kena u-turn la. Ceh,sama je kalo ikut sini pun"
Demikianlah antara dialog2 aku dan pasta. Aku memang fail pasal jalan neh..huhu..Paro dah terlantar kat seat blakang,m'bisu seribu bahasa. Pening kpala tgk aku ngan pasta..hehe

Ha,tu dia. Tiba jua kami di destinasi. JOM!!!
Eh,nak masuk ikut mana neh. mana pintu???

OK,siap!tapi apasal glove ni tak cantik. Goyang kiri goyang kanan...very unstable..Jeng jeng jeng..Pap..terus aku melekat kat dinding..uwaa..scary..
"tak penah main ke" sorang mamat menyapa. maka aku pun tanpa segan silu menjawab "a'ah, ni first time"

huhu..kalo gaya dah macam spiderman,sah2 la org tau aku ni tak reti main. "Pasta..aduh..sakitnya kaki.." almost stgh jam aku nak pusing 1 round ice rink tu. Tetiba..bedebab..aku jatuh dgn gaya yang cukup sopan..basah..huhu..nasib abg hensem dtg tolong..hehe..

Oh,kasut aku tak ketat rupanya. No wonder la sakit giler kaki.

2nd round, much more better. dh laju skit tapi still takleh tinggal dinding lagi..Abes 1 round je aku kluar rest..penat2.

Lepas 4 round, aku dh surrender. Takleh force sgt..kang sapa nak drive balik. Uwaa..ice skating is scary. baik la hantar aku main spaceshot..Aku sanggup..Anything to do with balance,memang aku fail. Pusat graviti tinggi kot..hehe..Anyway, this is such a new experience to me. :D



Pas je bertarung kat medan ais..lalala..pusing2 nak tengok tempat archery lak..



hehe..cam teringin je nak try main. Lama gak kitaorang berdiskusi kat kaunter before aku and pasta sepakat nak try seround. Paro dah awal2 lagi dah surrender.
'Zap. Chiuuuu' Ish, terer gak aku ni..haha..riak sebentar.. Aiseh, dah kata dedua adik memanah. Mana bley kakak tak reti main..hehe..(Adik aku dpt wakil negeri lagi tuk 2nd time,Memanah peringkat kebangsaan. Bangga2)

Tapi yg comelnya, akak kat sebelah aku neh. Dah la dtg pakai baju kurung..siap shoot kat board aku lagi..hehe..Bagus, Semangat tinggi ye kak.

P/s: jarak aku dgn target lebih kurang 4-5 meter je..:P

Hasilnya: Aku dgn pasta kemaruk nak main archery lagi..hehe..best gak rupanya. Apasal la zaman aku skolah dulu takde pon..T_T

Monday, May 03, 2010

G.O.O.D B.Y.E

Antara percaya dengan tidak...i'm saying good bye to my student life. No, it's already good bye.

2 Mei 2010,
awal2 pagi terus setelkan barang2 yang tak habis angkat semalam. Ntah brapa kali aku turun naik tingkat 3 pun dah tak terkira la. macam nak patah pinggang..huhu..tu la,barang 4 tahun punya tak pernah bawak balik.
Lebih kurang 8.15, vroom........... aku pun keluar dari gate kolej 14.
Sepanjang 4-5 jam driving ok lagi, just aku ngantuk and bosan je.

Namun begitu..almost nak sampai rumah je tetiba datang satu feeling. Aku mula sedar akan realiti. Oh, aku dah end the degree course. Aku rasa cam balik cuti sem je. Paling buat aku sedih, i wont see my friends just like before. I will miss all the happiest and craziest moment that we share together. Meleleh air mata tengah2 driving tu..sob3..

4 tahun. Aku still tak percaya. Tak sedar pun dah 4 tahun berlalu. dulu selalu je aku merungut bila nak habis, dah tak larat nak blaja la. Now, aku rasa cam nak stay as student forever..huhu..Student life is the best. Walaupun selalu complain fakulti strict sangat la, subjek susah la, banyak sangat kelas and assignment. Now, i will miss all that.

Then, bila sampai je rumah. Mama kata, " dah 10 tahun hang merantau". Hmm..betul la, dah 10 tahun aku asyik jadi warga asrama. Dah almost separuh umur aku asyik merantau je.Pasni nak merantau lagi kah??? leh jadi merantau warrior la..haha..

Friday, March 12, 2010

tekanan perasaan T_T

Nak marah..bukannya dia paham pun. adoi..letih dok melayan prangai dia. Dahla tengah sibuk dengan assignment, ngan FYP lagi.. Dah lama sabaq sbb tak la meragam terok sangat. Tapi semenjak dua menjak ni rasa cam nak meletup dah..huhu..

Sebelom ni stakat slow tahap max tu biasala..TAPI..now asyik kluar virtual memory low, the paging is too small to complete the action. Apakah?? Pastu bila scan asyik kluar virus Packed. AutoIt. ni species apa pulak.. Aku rasa cam dah nazak je dia ni. Nak bawak pi kedai pun dah segan, dgn gigi dah rongak..keyboard tak function..bateri kadang2 tak nyala. Kabel takleh ubah skit, mulala aku kena buat akrobatik nak detectkan dia balik..woah, tension. Sebab tu aku malas nak ubah dia dari port dia tu..kalau tak mau dok nanges nak bagi dia idop balik.

Paling baru, ntah apa problemnya..asyik dok tendang internet aku. Ni yang tetiba aku rasa nak jadi pakar IT. Pueh ati aku..

Apa sakit kamu? Tolongla bersopan dengan aku..Nasib nak balik. Memang nak kena hantar masuk bengkel ni.

Wednesday, February 10, 2010

Salahkah kerana masih single?

Baru-baru ni ada 2 orang member aku berdiskusi pasal still single ni. Yang sorang pun macam aku and lagi sorang dah berpunya. And terkeluar la jugak pasal kelab 'single is sweet' (kelab yang diasaskan oleh aku..hehe..tapi suka2 je. tak aktif dah pun)
Member aku yang 'i'm not single' tu pun tolonglah risau kat kitaorang yang still dlm 'single is sweet' ni. ye la, dia takut sampai ke tua kitaorang single..

Is it a sin for still being single at the age of 23?? kalau zaman dulu-dulu mungkin dah kena cop anak dara tua. Umur camni anak dah 2-3orang. Tapi zaman sekarang, pompuan semua sibuk kejar kerjaya dulu. Kalau umur 23 dah kawin..orang akan cakap,'eh,mudanya lagi dah kawen' Even bagi aku sendiri, walaupun ada rasa teringin tapi aku rasa aku belum bersedia. Masak pun tunggang terbalik lagi. kang tak pasal laki aku makan biskut kering cicah air milo je..haha..sadis

Bukan aku yang mintak tuk maintain single ni tapi 'soulmate' still kabur. tak jumpa-jumpa pun lagi. Lagipun it's not easy to fix the broken heart..Then, nak cari suami mestila yang baik and boleh diharap. Takkan la nak laki yang kaki pukul,kaki pecah rumah and segala kaki yang sewaktu dengannya.Maka untuk dapat lelaki yang baik, aku pun kena la baikkan diri sendiri,sebab 'Lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik-baik, dan begitulah sebaliknya'.

Kalau drpd segi physical appearance, aku suka yang macam ni..hehe..(tapinya malangnya dia dah 'i'm not single')




Actually, ada banyak sebab kenapa aku suka single sekarang. You are free!!! yay!!
Aku nak pi mana-mana or nak buat apa pun, tak payah report kat sapa-sapa. Plus aku ni banyak hobi, leh kata hardcore fan anime, manga, korea and jpon la. Sekali aku hadap benda-benda ni..terus zzap..hanyut..haha.. Dengan lelaki-lelaki handsome lagi. Jung Yonghwa, Kuran Kaname, Tenjou Night..asalkan handsome, semua aku suka..haha..Kalau aku ada boyfriend, tak ke dia jeles nanti. Pastu, masa aku mesti dah kena bahagi. nak layan hobi lagi, nak pi dating lagi. So for now, biarla aku enjoy hobi-hobi aku ni. OK!

Thursday, February 04, 2010

kuyup

Hmm..3 paper dah setel. dah few days gak tak mengadap boipren faveret aku. U miss me tak darling?...haha.. nama je banyak test, tapi aku bukannya study sangat tapi study la jugak. di samping selit2 layan WGM..hehe..sempat agi tu. Test perancis: aku tulis nama ngan matric no.. baca2 skali lalu..jawab. 5 minit kemudian, tarik kerusi and hantar kertas soalan. Aku jawab semua dgn yakinnya..alamak, riak la plak. soalan senang je, Alhamdulillah.

petangnya, ada test tuk plant. time, kul 5.30pm tapi kul 3.30 aku dah datang. lepak cc dengan harapan nak tambah info pape yang patut. Tapi, mana penah aku study kalau depan monitor ni..hihi..aku ended up mendownload program CN Blue..Almost kul 5, pi la solat asar dulu. Hujan la plak tapi boleh survive lagi. Pas je asar dengan semangat b'kobar-kobar nak jawab test..Ya Allah, lebatnya hujan.. jarak surau dengan kelas yang sekangkang kucing tu dah macam kl -penang lak..payung pun dah jadi macam mary poppin. Pas susah payah menongkah hujan, aku sampai kelas dengan basah lencun..from top to bottom..grr..sejuk..terketar-ketar tangan pegang pen. Abes je test, dia sambung lecture skit. terus aku hanyut,sepatah pun aku tak dengar...sejuk beb, dalam aircond lak tu. bley bayang tak..dah la basah kuyup, pastu sampai 2 setengah jam dalam aircond. huhu..i'm freezing..

Monday, February 01, 2010

Let's learn Hang-gul / Korean part 1

Baru je beli ispeak KOREAN PHRASEBOOK. The best way to learn language is to listen to the pronunciation. Memandangkan aku ni slalu sangat berkepit dengan ipod, so aku decide benda ni berbaloi. Daripada aku dok dengar lagu tak tentu arah ( lagu korea gak pon..hehe), baik aku blaja bahasa. Konsep ispeak ni senang je sebab file dia semua format mp3. So as long boley support mp3 format, tak kisahla ipod ke, mp3/mp4 cap samsung ke cap creative ke..whatever.. konpem boleh play. Satu lagi method aku tuk blaja ialah melalui reality show,drama, MV. Kalau aku download MV,mesti aku cari yang ada Romanization n English translation. So, secara tak langsung dapat gak blaja skit2. Sama gak dengan show2. Contoh tuk drama yang pakai simple korean, leh la tengok full house. Cita ni guna banyak ayat yang simple2 and banyak repetition.So,bley gak blaja drpd sini.

Mula2, mesti blaja how to greet. OK!!
1 peringatan!!! ni semua aku blaja melalui pemerhatian n pemahaman aku, so kalau ada silap sori la ek.

An-nyeong-ha-se-yo : Hello/good morning/afternoon/evening
An-nyeong-hi-ju-mu-se-yo : Good night ( boleh gak guna Jal-cha)
An-nyeong-hi gye-se-yo : Good bye
Jal ga se yo : see you later

~Ni adala formal greeting. kalau ada dengar 'yo' kat blakang ayat, maknanya formal speech la tu. Orang korea amat pentingkan respect,sebab tu kebanyakan ayat2 korea kita banyak dengar 'yo, yo' ni. Bila cakap dengan orang lagi tua atau baru kenal, diaorang akan guna formal speech. cuma bila dah betul2 rapat atau same age, barula diaorang akan guna 'banmal'(informal speech)

kalau nak tanya kabar: Eo-tteo-se-yo?( how are you?)
jwp lak, Ne gwaen-cha-na-yo,kamsahamida (Yes, fine,thank you)
Man-na-seo ban-ga-wo-yo/ ban-ga sunmida : Pleased to meet you

to be continued....

*ispeak ni ada macam2 lagi language. Last time, aku jumpa jepun, arab, mandarin,french, german..etc.
next time kita blaja french lak ek

Wednesday, January 27, 2010

jalan-jalan cari makan bersama encik man

Venue:D'Ateh Restaurant
Time: 12 noon

tengok nama cam gempak je restoren tu..Indah kabar dari rupa la mior. Lebey kurang kul 12, aku,pasta, bim bim and paro dah sampai. Tolong susun2 meja, order2 apa yg patut. Terliur je tengok lauk, maklumla mmg dh time makan. Menu aku: Nasi+ asam pedas + sayur kangkung + kentang masak sambal yang dah dipisahkan drpd tempenya ( aku tak makan tempe dan semua jenis soy-base product).

Jam makin tik tok..ramai lagi member2 dah sampai, namun kelibat en. man still tak nampak. takpa2, kitaorang cucuk lauk skit2 dulu. lapar punya pasal..tapi bim bim dah suku abes. Ish3, kan dah makan sandwich seblom datang tadi.

lebih kurang kul 12.45..jeng jeng, muncullah en. man. stail dah macam YB lak..hehe..maka bermula la sesi makan2 walaupun dah separuh pinggan abes..hihi.. Bismillahirahmanirrahim. Ya Allah..masinnya lauk. pedas lak tu..abes t'tutup selera aku. Kangkung tu sangat pedas plus rasa belacan yg melampau. aku ni dahla sensitip skit dgn belacan..huhu..tapi nampaknya bukan aku ja yang komplen..pasta, tun, pona..pun komplen lauk2 dia pedas. Ah, out of list la restoren ni...tak abes pun nasi aku,ish3,dah membazir. kan dah tak dapat suami soleh..

Pas makan..biasala..sesi borak-memborak..jom pi MAPG..jom pi FAc nite..segala dinner semua pakat nak pi. Then masuk topik kawen lak. Orang tu nak kawen, orang ni nak kawen..huhu..gembira aku dengar pasal member2 yang nak mendirikan masjid ni. Nampak gayanya, sibukla aku ujung tahun ni..dah semua pakat2 nak kawen. Abes 1 malaysia aku round pi kenduri member..hehe..

Tak leh nak borak lama2..few member ada test undang2 keluarga islam..InsyaAllah nanti ada jamuan tuk en. man yang bakal bersara. Huhu..batch kitaorang memang kamceng abes dgn en. man. Kitaorang grad, dia lak nak b'sara..mmg the best lab officer la

Sunday, January 24, 2010

Kesayangan saya

1)
Kalau sehari tak tengok or pegang benda ni tak sah. Even tak buat keja pun, asal dia ter'On depan mata jadila. ACER Travelmate 3210..Dah 4 tahun lebih dia dengan aku..model ni aku konpem dah tak kluaq, silap2 dah kena campak jadi tukun tiruan..hehe..tapi diala paling banyak jasa kat aku.Tanpamu, tak mungkin siap semua report dan assignment. Tanpamu juga tak mungkin aku dapat tengok 'boifren2' aku yang b'sepah-sepah tu..hehe..termasukla tempat aku main game. Keyboard pun dah rosak..huhu..tumpah air punya pasal. dah tu, gigi fan semua dah rongak...namun, selagi dia masih hidup, slagi tu la dia akan dengan aku. Arigato Laptopku

2)

Benda 2nd terpenting; Ipod Nano 3rd Generation 4 Gb kaler silver.
Ni satu lagi aku takleh tinggal. Setakat ni ada 495 lagu dan 31 video dalam ni. Dengan top rated song yang mostly adalah lagu2 FT Island serta CN Blue. Dalam ni, lagu melayu takdak langsung, lagu indon ada 2 kot, lagu org putih mungkin ada 2 gak kot..ntah, tak ingat lak. yang pasti, playlist semuanya kpop and jpop..hehe..Paling latest lagu yang asyik ter'play' adalah To her( 2AM ft Chansung 2PM) and I'm a loner by CN Blue. Ni la benda yang paling selalu aku berkepit memandangkan ia kecik, so leh taruh dlm beg or gantung kat leher. sambil basuh baju, sapu sampah, tunggu bas sampaila ke window shopping..On je memanjang..hehe..tu la, aku memang gila dengar lagu

3)

Di sinilah tersimpannya segala harta aku. Yang biru tu beli masa harga tengah mahal, lebih kurang 3 tahun lepas. 80gb je tp harga sampai rm180..mahal gila..yang ni aku simpan nota2 and dokumen2 lain tapi adala suku je kot..hehe..lain drpd tu aku isi anime, manga,games, gambar, lagu and SUJU. yang hitam tu baru beli last year, 320gb punya..Ha, yang ni aku isi benda entertainment..haha..Penuh dgn drama, muvie, lagu, reality show,konsert dan performance. Sebut je, FT Island,CN Blue, SUper Junior, 2PM, 2AM,SS501,MBlaq,Big Bang, Beast,Fly to the sky..semua ada..haha..semua korea..ni ada niat nak beli lain lagi..hehe

4)

Selain novel, ni 1 hobi yang dikongsi bersama pasta dan bim bim. Ni just sebahagian je, ada lagi yang tak masuk gambar. Aku punya takla sebanyak pasta and bim bim punya..Kitaorang memang kaki manga..yang Online punya pun banyak koleksi.

5)

Sony walkman W300i. Dah 2 tahun lebih gak aku pakai handphone ni. Malas nak tukar..membazir je. lagipun function semua elok lagi except mesej yang slalu mix up..tu je problemnya. Tapi lantak la..aku ni bukannya kaki ngadap HP 24 jam. kalau kat umah lagila, siap campak2 bawah katil lagi..hehe..jarang sms and call la katakan. main pointnya kat sini, wallpaper tu..haha..Jung yong Hwa tau. nak letak gambar sendiri malas, ti syok sendiri lak..so letakla yong hwa



Demikianlah sedikit ulasan pasal harta benda kesayangan. Ada 1 lagi tak masuk ulasan.. My Agy..tu girlfren paling besar

satu konspirasi

lepas maghrib 23hb, jiran depan bilik ajak makan kat luar. aku Ok je, no hal. Aku,pasta and 2 org jiran depan bilik...nak pi mana aku tak amek pot pun. terpulang la kat tuan bim bim sebab dia yang bawak keta.

Then, aku recognize the route..Oh nak ke alamanda ghupanya. takpa2,tak kesah pun mana-mana. Cik bim bim cakap nak makan kfc..tapi pabila kami menjejakkan kaki depan pintu gerbang kfc tu, MasyaAllah, ramainya manusia. meja penuh, yg tengah queue pun ramai...Isy3..cik bim bim try gak beratur. Tetapi..setelah sekian lama, akhirnya cik bim bim surrender sebab dia kata ada plan lain. Maka kami pun b'siar-siar mencari tempat nak isi perut yang dah buat konsert heavy metal ni. then..A&W pun boleyla..tak ramai orang sangat. Namun begitu, servicenya agak sedikit lambat plus pekerja yang tak berapa mesra alam. Abaikannya, tengah kejar masa ni..laju gila makan, tak sempat feel burger, terus laju je masuk perut. Next,diaorang bawak pi cinema..tetapi...

Jeng jeng jeng, jejak je kaki...terdengarla 'kkap khun kkap...bla bla bla..'

Isy, i have bad premonition. Sah, diaorang heret aku tengok cita antu...huhu..haunted university.
Awal2 lagi aku dah cover muka dengan tisu sambil laju je mulut aku membebel..baru 10 min wayang start aku dah tanya bila nak habis..waa..ntah berapa kali aku menjerit terperanjat tak tau la. Aku dengan pasta sama ja..dedua penakut. Abes lunyai tisu..haha..walau bagaimanapun, ending yang menyentuh feeling dah berjaya cover takut aku. Nasib tak mengigau..huhu

Balik je bilik..tetiba..eh, something missing. Ah, mana barang2 aku.. Then,pasta hulur lipstick kat aku..'Jjing jjing, kau kena cop lipstick mark dulu sebelum aku bagi hint..hehe..' Oh, apakah ini. dah sense something weird terus aku kidnap asyraf pasta buat tebusan...haha..aku bijak.. Mission accomplished, aku dapat 1 crane dengan next hint kat dalam. Aduhai, kena pegi bilik sapa pulak ni. Maka aku pun mengheret pasta bersama asyrafnya tuk follow aku. Kat tiap bilik yang aku pi, aku dapat hint tuk next destination. Adoi, memang nak suruh aku exercise tengah2 malam. Tak cukup suruh aku tawaf 1 blok, siap kena tempek bedak la, bawak helmet la...siap kena makan ayam kfc lagi..huhu..gemuk la..sampai 9 bilik aku tawaf, semata-mata nak dapatkan barang2 yang member2 aku sorok tu..Adeh..sampaila final destination, jumpa pun.. La eh, kat bilik bim bim je ke. Penat aku buat tour sampai sejam.

Anyway, ni la the best and most memorable besday tuk aku. Noumu Kamsahmida tuk kawan2 yang terlibat dalam konspirasi 24 jan ni. Paling terharu, Pasta bagi aku 999 stars + 1 crane. paling latest aku dapat 'dragon ball ada 7 biji semuanya' drpd cik 'R'...haha..

~One year older~

Friday, January 22, 2010

suka suki hati dia je

Argh..pagi2 dah spoilkan mood aku. Kalau la aku tau sapa tuan empunya keta tu, aku cabut kepala dia..huahaha..ganas la plak. WFG6384, saga lama kaler merah. dengan sukacitanya dia port keta melampau rapat dengan keta aku. Godek punya godek,last2 aku surrender. kang t'bantai keta dia plak, dengan agy aku skali pun t'luka. Isy3,mana bley..sayang keta ooo. Maka dengan hati yang panas cam lava gunung merapi..aku pun meninggalkan agy dan melangkah longlai mencari driver kesayangan ramai.

before aku melangkah pergi, sempat lagi aku tinggalkan surat cinta atas keta tak dikenali tu. sebagai peringatan je..haha..

Bengang punya pasal..sepanjang on the way pi fac, aku bantai dengar lagu i'm a loner CN Blue kuat2 sampai 5 round..haha..nasib tak pekak gegendang telinga aku yang comel ni. Dekat setengah jam aku masuk lambat..huh..setengah jam kemudian." that's all for today"..maka tamatla sudah kelas setangah jam aku. Karang kalau aku pi jenguk keta dia tak blah lagi, siap la..aku pancit tayar dia..huahaha..banyak plak tanduk atas pala aku ni

Thursday, January 21, 2010

anak pasta dan jjing jjing



Baby~ a name given by pasta.

now, dah almost 2 minggu si baby ni b'maustatin dgn kitaorang. dari kecik n kurus kering, now dah sihat walafiat malah t'lebih sihat pulak. Maklumlah, kasih sayang melimpah ruah..haha..aku yang dulu tak brapa suka makhluk ni pun dah boley pegang and peluk2 si baby ni.


Baby ni manjanya, MasyaAllah, melampau sangat..tapi kalau mengadap dia memang tak leh buat benda lain. asyik sangat tengok keletah dia..hehe..dah macam mak dok perhati anak lak aku ni . bila balik penat2, tengok dia sambut depan pintu..hilang segala penat seharian tu.. agaknya camnila perasaan mak bapak yang penat balik keja tengok muka anak kecik, terus hilang penat tu. tapi kalau anak dah besaq panjang aku taktau la pulak..hehehe




Dia ni paling suka menempek kat kaki orang.. ntah berapa kali aku dengan pasta t'sepak dia tak payah cakapla. dah suka sangat t'lentang tengah2 jalan..nasib tak terpijak je, kalau tak mau t'burai perut dia..huhu..pastu degil skit. kalau dia dah suka mana2 port, even dah diubah pun..dia akan tetap pi cari port tu. selalunya depan pintu almari la,sampai nak buka pintu pun payah. Satu lagi, dia ni pembersih yang melampau gak. sanggup tahan kencing kalau tak jumpa kertas bersih. kalau kat kertas tu dah ada secalit je urine, pun dia dah taknak..Ish,cerewet betul. saja suka menambahkan keja aku and pasta. Tapi macam mana nakalnya pun baby ni, kitaorang especially pasta sangat sayang yang amat kat baby yang bijak ni.

Monday, January 18, 2010

sayonara encik2 bakteria

At last,Alhamdulillah...pas almost seminggu b'gelumang dgn microb..from early morning till late evening, abes pon wat antimicrob. trima kaseh sgt2 kat team yg sama2 susah payah, dah la busuh tahap dewa dewi punya microb tu. dah seminggu gak x lekat kat bilik,tak penah aku sebusy sebegini rupa..sampai rumate pon windu..uhuk2..ye ke..haha..

tapi,dlm buat2 keja ni ada la satu tak puas ati dgn sorg minah ni.. tak komited langsung. kitaorang bagai nak rak wat keja, dia sikit pun tak tunjuk muka. tau la buat keja by team tapi mana teamwork awak cik kak oi. aku ni dah la penumpang kat team ni tapi nasib baik dorang terima aku dgn hati t'buka. sebab tu la aku keja sungguh2, orang dah tolong, takleh la aku wat bodo je. tapi dia selaku ahli tetap team suka2 ati badak je nak datang taknak datang. semua teammate lain pon bengang gila dgn dia, akak tu dah sound pon wat bodo gak. aku taktau la..ati keras cam adamantium wolverine kot.

ah,lantak dia la...wat penat aku marah je.
anyway, lega sangat dah setel. leh la concentrate writing..tapi ada 1 test lagi nak buat. kena gi mintak sampel lagi neh, mana cukup nak wat mic lagi.

Saturday, January 16, 2010

~Bluetory~


Finally, band baru kegilaan aku wat debut kat homeland dorang. aku ni memang suka band walau hakikatnya haram 1 instrument pun aku tak reti main. Disebabkan aku tak reti maka aku jadi tukang layan music je.. Masa dulu2, band paling aku suka is band from jepun, UVERworld. lagu2 dorang mmg best plus suara vakolis dia yg best. takuya yg pendek tapi suara power. sapa ada tengok Bleach ke, Blood + ke, gundam ke..adala lagu dorang.

then bila aku b'alih ke industri muzik korea ni, aku syok gila kat 1 band ni nama FT Island..bawak genre rock ballad. lagu dorang memang byk yg emo,pastu video klip mesti frust2 and mati2..isy,tak paham aku. tapi lagu2 dorang mmg suit abes la dgn tlinga aku ni.

Eh,lari topik skit. nak cita pasal CN BLue sebenarnya. band ni sama company dgn FT Island iaitu FNC atau nama lainnya Fish N Chip..pa punya nama la company dorang ni.

aku tak sengaja t'kenal band ni sbb melayan drama vokalis FT Island, ala..si hongki tu. nak tengok sbb hongki tapi alih2 t'syok kat orang lain. tu yang aku t'cross over band CN Blue ni masa search profile si Yonghwa. CN Blue ni underground dulu kat jepun tapi wat album nyanyi orang putih. Album 1st Now or never best tahap max la. aku suka gila lagu2 album ni kecuali tearsdrop in the rain..ha,yg ni kureng skit sbb lagu slow sgt.

pastu dorang kuar dgn 2nd album;VOICE..album ni pun best. lagu ala ala anime skit. track peberet aku Y,why..paling best sebab lagu n lirik yonghwa yg buat..haha..bangga2.

Then, at last dorang debut pun kat korea dgn mini album dgn title seperti di atas..BLUETORY. ada 5 tracks tapi 1 je lagu baru;Alone.. yg lain semua lagu lama dorang yang dikoreakan. honestly, aku tak brapa suka sangat. it sound weird especially lagu now or never and love revolution. aku prefer english ver tuk lagu2 ni.. paper pun thumb up tuk CN Blue. they are so good

Sunday, January 10, 2010

Disebalik nama Jjing Jjing

Jjing jjing maksudnya lebih kurang cam crybaby dalam bahasa korea. Tapi bukanla sebab aku seorang crybaby. Alkisahnya....
Beberapa bulan yang lalu, di zaman 2PM sangat hot, sebelum Jaebeum meninggalkan 2PM dan HOTTEST..sob sob...Emo plak..huhu..It started with a show, Wild Bunny...

my fave dalam 2PM; Jang wooyoung aka ang ang wooyoung adalah sorang yang sangat suka tunjuk expression merengek/crybaby tu. Disebabkan suka melampau kat dia, maka pasta terlekat la nama jjing jjing yang juga merupakan nickname wooyong kat aku ..hehe..comel apa.

manakala pasta lak disebabkan suka yang amat kat hwang chansung aka hwang mario aka pasta dan sebagainya.( banyak sangat nickname chansung tu) pun telah melekat nama pasta kat bestfren aku ni.

Combination pasta and jjing jjing sangatla ngam dengan kitaorang. memang melekat abes la...

demikianlah alkisah asal usul nama jjing jjing kat aku ni

Saturday, January 09, 2010

sleepy~Zzzzz

Oh, malasnya kls pagi. it seems i also won't like friday this semester. early morning class and till evening. this morning also..dah mcm burung belatuk. not a single word sticks to my mind. all my classes this semester are in the evening and although there's morning class BUT... not at 8 am.. Oh God, good bye my sweet bed.

Monday, January 04, 2010

ibuku dijangkiti 'demam'

lagu 'beautiful life' VOS b'kumandang menandakan call drpd family member aku. Oh, ibuku rupanya.. "Hello"... " ha kak, mama tanya ada dak drama boys over flower?"
Sejurus mendengar je soalan tu, maka aku pun bantai gelak tanpa segan silu sambil guling2 atas lantai...Oh,cam satu keajaiban..haha.. mana la penah mak aku tengok benda2 korea ni. Even time aku dengan adik aku melayan korea, dia slalu je cakap, " apa la yang hangpa tengok ni, faham ke dak.."

tapi, kali ni dia plak minat drama ni pas tengok kat 8tv pastu siap pi cari cd pasai malas nak ikut yang kat tv. Dapat ja cd tu..3 hari berturut2 dia bantai tengok sampai pening. dah tu, asyik dok nangis nonstop. Isy, lagi dahsyat drpd aku. aku tengok drama ni pun berlinang skit je air mata. takdakla sampai meraung2...haha..

Punya la absorb dengan drama tu..sampai adik laki aku kena makan nasik bungkus. Dahsyat2!!
Nasib bapak aku takdak time tu. (mak aku memang jarang masak kalau bapak aku takdak, pasai adik aku memang jarang makan nasik. yang slalu kesah nak makan pun adik laki aku tu..hehe)

Haha..baru dia tau pasai apa aku asyik melekat kat laptop aku..

Sunday, January 03, 2010

Wanna get married!!

recently, me and pasta are watching an old taiwan drama; It started with a kiss and sequel They kiss again. Oh gosh, we are gigling and screaming non stop. That Jiang Zhishu guy is super duper romantic and sweet. Although he's quite cold towards his wife but he do have his own way to show his love. Frankly speaking, watching this drama make me want to get married..hehe.. I never feel i want someone beside me so much until i watch this drama. Right now, both me and pasta are totally in this guy. :P