Saturday, June 26, 2010

My precious: Last part

As to express my whole thinking bout my precious two, I'm using the translation lyric from DBSK SM Summertown 09 ' Nothing Better' that has been modified appropriately.


The scattered past times,
And our timid smiles we shared are becoming one by the purple ocean,
Although we haven’t been friend for long,
The footsteps we imprinted one by one while looking at the same direction are with me,
Nothing better than that

The days I could not think preciously of another person other than me,
Because of the loneliness which became natural for me,
The incandascent sun which bothered the mornings,
The bright moon which lightened the road at night,
The small and innocent memories make me sulk and restless

I’ve figured it out now that you’re my only bestfriend,
I’ll become the warm wind and embrace you,
So you can’t remember the tears you cried without my knowing,
At times I’m afraid that you’ll disappear like an illusion,
No matter if it rains, or it becomes as pitch dark,
I’ll wait by your side, nothing better than that

The converastion we shared over the phone,
The times you complained after falling down,
Your expressions and body language make me laugh

The scattered past times,
And our timid smiles we shared are becoming one by the purple ocean,
Although we haven’t been friends for long,
The footsteps we imprinted one by one while looking at the same direction are with me,
Nothing better than that

The world in which flowers blossom and fade in a day,
My feelings for you, despite the millions of love which engrave itself and erase,
Although the uncountable times pass slowly,
The friendship I promised you on that day will always remain forever

I’ve figured it out now that you’re my only bestfriend,
I’ll become the warm wind and embrace you,
So you can’t remember the tears you cried without my knowing,
At times I’m afraid that you’ll disappear like an illusion,
No matter if it rains, or it becomes as pitch dark,
I’ll wait by your side, nothing better than that

By your side,
I’ll become a tree,
I’ll give you a place to rest,
I’ll be your guiding light,
And wait for you,
Nothing better than that


Credited Moonlightunes. wordpress

My precious : Part 2

Ni my precious kedua aku lak. My ' daughter' ;pasta laling.

~Zamriah@Zamiy-Chan@Pasta



Aku kenal dia pada 2006, masa aku mula2 masuk UPM. Mulanya coursemate je...pastu jadi bestfriend then end up as roommate smpaila ke hari terakhir aku bergelar siswi UPM. 3 in 1..campur semua skali cam milo paket2 tu.

Best friend aku yg ni lak, luarannya nampak je lemah gemalai..tapi dlm..wa ckp lu. Rock abes..haha..sempoi gila orangnya. Softhearted yet strong. Hepi sokmo cam orang takdak masalah. Tapi hakikatnya..betapa beratnya dan pelbagai dugaan yg melanda Sahabat aku sorang ni, hanya Allah S.W.T je yg tahu. Kuat betul semangat dia..Aku kagum. Chaiyok, Aja Aja Fighting.


Aku dengan dia mula2 kwn biasa2 je sbb aku rapat dgn sorang lagi coursemate lain. Then slowly bertambah rapat sebab kongsi minat anime sama2. Pantang jumpa, topik yg kluar..
"Daisuke tu kiut giler", "Mana ada, Dark lagi smart la". "Fuiyo, dahsyat giler bankai Ichigo", "Tapi takleh lawan Senbonzakura Byakuya la"," eh, bila la nak kluar next episode tsubasa ni"..Haha..tu la antara dialog2 kami sehingga mampu membuatkan org lain terpaku membisu. Mendala bebudak berdua ni dok crita...
Kemudian,bertambah2 rapat lagi pas berlaku insiden yg sngat memilukan diriku...huhu..Ketika itula, dia tidak berdiri dibelakang aku tapi di sebelah...memimpin aku untuk terus ke depan..Fuh,puitis lak ayat. Zam, aku pun pandai buat ayat jiwang2 cam kau..ngeh3.

Kerapatan ini ditambah dan diadun lak dengan minat terbaru yang kami kongsi. 'We are Super junior~Or!!!'
Tu la zam, kau asyik pasang lagu No One like me tu sangat. Terlalu banyak memori kami dan SUJU.. Cewah, cam kenal rapat je dengan budak2 SUJU tu. But, that's the truth. Friendship bond yg ditunjukkan SUJU become our motivation. Tak cukup dengan SUJU, tambah skit dengan DBSK. Then berkembang kepada FT Island,SS501,2Pm, Mblaq, Beast,CN Blue dan segala macam Hallyu Star yg lain. Dek keminatan melampau nilah, pernah satu time...Jjeng Jjeng..Niat bertandang cuma nak pinjam nota yg akhirnya melekat berjam2 sebab tengok konsert SUJU...Haha..masihkah kau ingat. Dan betapa kita berdua gigit jari sebab tak join cik Jemma pi tengok SS501 and pengharaman perkataan 'Konsert SUJU' kat bilik kita sebab takdak duit nak beli tiket.

Kenangan demi kenangan tercipta. RAM 'memori' semakin bertambah menjelang final year. Maklumlah pas terpisah sementara 6 bulan time praktikal and then stay sebilik lak tu. Demam Kpop Jpop Wave makin hebat. Anime, Manga and Game..hehe..that's our favorite.

Atas bantuan 'Agy' aku, kitaorang berdua makin rajin jejalan sana sini. Tapi dlm byk2 tmpat, paling fevret ialah Alamanda. Ntah pasai apa, suka sgt melepak sana. Ari rabu je..lesap. Tengok2 dah ada dlm GSC Alamanda. Hehe..tiket murah skit ari rabu. Transformer 2, Sherlock Holmes, 2012, How to train ur dragon and sgala mcm muvie lagi termasukla midnite muvie Ninja Assasin. Hmm..sebut je ninja...terkenang aku pada memori 12/12/2009. (Sila rujuk entry Memories of the day)
Tu la hari yg paling aku ingat. Paling tak dpt lupa..Ngee.. :P
If to tell stories bout all the memories, mau berpage2 nak taip. As conclusion, countless memorable moment is created between us.

This chinggu...
Dia sangat suka kaler pink and milo ais. Menu air wajib tu kalo makan. Other option dia, soya ataupun honey green tea (fevret aku gak). Tapi, dia ni kurang daya thn against coffee. Dia takleh handle kopi sngat, nanti mesti pening. Kalo pasal mkn lak,dia ni jenis mkn skit2 tp kerap. Sbb tu la kurus..huhu..jeles lak aku. Dia paling anti dengan bawang. Kalo beli tomyam kat cafe je, pastu dengarla dia membebel kat bilik. Janganla korang offer murtabak kat dia. Sedap bagai nak rak pun jangan harap dia nak rasa..hehe..Opposite lak dengan aku yg murtabak-lover ni.
Selain tu, dia ni adalah sorang yg color-terrorist dlm fesyen. Haha..dia xdak problem drpd segi fesyen. Very fashionable tapi mai tang kaler..huh..fail. Tak caya tanya jiran 333, Paro and cik Bimbim...hehe..Kan Zam. Belom tengok sandal kaler pink and belang-belang plangi dia lagi.

She..
Sangat amik berat dan penyayang pada kucing dimana sikap beliau ini telah berjaya dikongsikan dengan aku..huhu..Dulu aku brani cuit-cuit skit je makhluk Allah tu. Masa dia mula2 bwk combi dlm blk lama dia, aku cukup trauma nak pi bilik dia. Masuk je ushar kiri kanan ats bwh takut dgn si kecik tu. Tapi kemudian..pabila Baby stay dgn kitaorang kat 334, i've changed. Dah leh tido smbil peluk kucen..hehe

Kalo dok berborak dgn dia, leh jadi hikayat 1001 mlm. Banyak betul alkisahnya. Tapi kalo time tengah sedap2 berborak tu lambat je respon dia..ha..tau la dia dah mengantuk. Ok, Time to stop the chat..hehe.. Kalo dia marah or geram bout something..dia akan meluahkan ketidakpuasannya itu secara berkobar2. Aku rasa leh kalah rap Outsider..hehe..Tapi..pastu dia pun cool down. Dah lupa..Tutup Buku. Tak mengungkit2 or berdendam pun.

If she ever read this post which I think she'll read..I just want u to know..That i miss u and our beautiful and lovely life at UPM so much. Noumu gombabwa...for all the unforgettable momories.
Je bal bu ta gi e ya..Let's stay as 'chinggu' yongwonhi.


~I am happy because I met you
I dream because I met you
I laugh whenever I see you
Perhaps this is love
From the first time I saw you, Stop my heart
Wondering if this is a dream,
My beating heart, Oh my friend
Everyday I`m thinking of you
Our very own Sweet Holiday
If we are together, Oh I`m okay


*Dipinjam drpd lirik Sweet Holiday by CN Blue yg di ubahsuai dan dipotong di mana2 yg patut skit

Friday, June 25, 2010

My precious : Part 1

Aku tak pernah dan tak akan bosan setiap kali berbicara tentang teman.


I have lots of friends but I have two really bestfriends that share sweet and sorrow together, be beside me no matter bad or good time,' day and night,high and low' ( Taeyang's Where U At Lyric). I'm really grateful to have them in my life.


Ni my precious pertama aku.

~Ilyana@Lynn

I've met her about 10 years ago which mean our friendship already 1 decade old. Such a long long period and i hope it will last forever.

Lynn.. SOKSEK and 1 Fikrah menjadi saksi pertemuan kita. Aku tak pasti apa punca kita leh rapat namun kita serasi. It likes our mind and soul become one. Biarpun dorm lain2, slalu je aku turun melepak kat dorm dia yang luas tu, Dorm L( Large dorm). Banyak je benda2 gila dan merapu yg kitaorang buat sama2. maklumla, time tengah muda.. Lynn, hang ingat dak zul and mat? hehe..1 adik angkat aku( haha..suka sangat angkat2 time skolah. Org lain ada, aku nak jugak. Adik sendiri pon tak terjaga ni nak jaga adik org) dan sorang lagi budak fevret dia.

Topik2 harian kitaorang dah tentula topik paling feymes masa zaman skolah iaitu love and boys...haha..bila pk balik, dah takde keja lain ke aku ni. Tapi itulah hakikatnya..masa tu baru nak meningkat remaja, masa tu jugak la mula tertarik kat kaum tak sejenis tu. Mentah lagi masa tu.
Lynn ni slalu jadi org tengah untuk crush aku and adik angkat aku. And camtu la sebaliknya. Aku dulu banyak krisis dengan sorang half bestfriend laki merangkap my crush slama sploh tahun. Ish, Gila ka apa aku ni.. So, Lynn la yang bnyk tolong setelkan soal hati dan prasaan aku ni.

Lynn ni karakternya to put into one word is fragile. She's soft-hearted and agak sentitip. dia gak very family-girl, in other word.. sangat kekeluargaan yang tinggi. Masa skolah, slalu je homesick..Kalo tengok dia kat public phone je mesti nanges., nak balik umah..hehe..aku pon camtu gak. Maklumla..kadang2 rasa tak serasi dgn life kat asrama. Dia ni gak slalu have deep thought bout what others say. Sometime, it even hurt her..Dont think too much bout unnecessary thing sweetheart. Around form 3 to form 5..I think it's the toughest period for her. For some reason, few boys in our batch like to tease her with very harsh words. Slalu dia datang kat aku sambil menangis. Aku simpati sangat kat dia. Tak bertamadun sungguh budak2 laki time tu (Skarang takla, smua dah mature). If only i could take some of her burden. The only thing i can do is lend my shoulder and ears to her.

Even with all the hurtful moment, She's a very bright and kind girl. Dia tabah...where she smile a lot and her smile is very sweet. Walaupun budak2 laki sengal kutuk2 dia, dia tetap layan and kawan dengan diaorang. skit pun tak simpan dlm ati or berdendam. Sebagaimana baik hatinya Lynn ni, camtula jugak family dia. Tak lokek langsung. Pernah je aku tumpang bermalam kat rumah dia. Parents dia, even adik2 dia..semua layan aku dengan baik. Make me feel like family.

She's a really a precious friend to me. Nama Leyya yang dia bagi sampai skarang mlekat as nickname aku. Saya Sayang Kamu..Selamanya Kawan OK.




~I just wanna know if you feel the same.
Where u at, where u at, where u at.
When you call my name someday.
I will be there right in front of you.

Is your life as hard for you as mine is for me.
When you feel worn out by this cold, cold world.
Please hang in there until you find me.~


*Dipinjam drpd lirik lagu Taeyang 'Where You At'

Thursday, June 24, 2010

it comes all 'The Way'


Here they are again.. Yo C. N to the Blue ~We make you high~
Tak lama lepas Bluelove, CN Blue is back with their japanese album: The Way

Credited to Jenpoo

With very interesting cover album, 4 jejaka hensem tanpa kepala..hehe..takut ramai budak pompuan especially BOICE takleh tido malam kalo diaorang tunjuk muka.

Ada 3 lagu dlm album ni, 2 lagu omputih and 1 lagu jepun. Yang lagu jepun Jonghyun nyanyi and lagi dua lak yonghwa (Y~ong). the tracks are:

1) One time (english).... 'One time one time,I’ll show you what I can be the top of the world'
- aku telah mengulang main lagu ni sebanyak 2 ratus namploh kali..haha..memang dah addicted abes la kat lagu ni. Y~ong and CNB never fail me with their music. 2 Thumbs Up!!!

2) Ready N Go (english)
- best gak. cuma 0.001 % bawah skit drpd one time..hehe..In Conclusion, BEST!

3) Eclipse (Japan)
-nice song also. Yang pasti, suara Jonghyun memang sedap. Cool and manly


Kalo dengar lagu2 CNB..Ok,leh tau ni genre diaorang. Samala cam FT Island pon..dengar je..Ok, ni FTI punya. Dah nama pun bawah satu company. Tima Kasih FNC... dedua band ni punya genre memang kena abes la dengan tlinga and jiwa.



To buy the album: Here
TQ cnbluemalaysiafc.
Tak sure leh dapat kat Jang Mi ke tak sebab kat situ only korean merchandise je ada.