Tuesday, December 07, 2010

Himnae!!!!!

Aduhai..entah kenapa semenjak dua menjak ni angin malas asyik bertiup je kat sekitar aku. Perasaan yang bercampur baur..I'm feeling unhappy. bukannya sedih tapi ada perasaan kurang senang yang bertandang kat hati ni. Seolah-olah sesat mencari arah. Aku bingung, buntu...

I'm losing the feel of my life.

Secara jujurnya..waktu dan keadaan kerja yang membuatkan aku hilang 'feel'. The working spirit is decreasing. Oh, eotteokaji?

Ya Allah, give me strength to carry on my day. Day by day...

I miss Zamiy-chan; my pasta. My best chum whose always cheer my day even it was the toughest day. So, no matter how hard my day is, the hardship always gone when i reach 334. With Baby waiting at the door.. All the tiredness do fly away.

Biarpun jarak jauh tak sepatutnya dijadikan alasan memandangkan dunia dah terlalu moden hingga aku pun dah tak terdaya nak ikut..Sms,Handphone, YM, Facebook,Twitter and segala suku sakat teknologi lagi. Namun, kekangan kerja membataskan juga teknologi ini. Ditambah pulak hidup my best buddy ni dah terbahagi 2. Dia dah punya sang kumbang..sedangkan kupu-kupu pujaaan hati aku rupa-rupanya tunangan orang. Aduh,patah hati kejap..huhu..Nasib aku dah back off dulu before khabar brita ni sampai kat telinga. Kalau tak,mesti double,triple punya kecederaan hati ni.

Hari-hari yang berlalu dah jadi bosan. Balik kerja biasanya 7.30++ baru sampai rumah. Mandi2,solat and makan..dah mengantuk. Nak bersembang dgn mak pun dah tak larat. Mama pun kata aku ni sampai tak dok kat rumah. Kalau tak lepak dpn tv, aku layan la kpop skit2. Tengok Yong choding leh gak tersenyum skit. Nak gelak lebih skit, layan lak running man. Isy, tu la rutin aku hari2.

So, To myself:

~Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair n' never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah

Insha Allah you’ll find your way

Insha Allah

Every time you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's way too late
You’re so confused,
Wrong decisions you have made
Hunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah

Insha Allah you’ll find your way

Insha Allah

Insha Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him Raise your hands and pray Oh
Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way

Insha Allah

Insha Allah we’ll find our way~