Tuesday, November 29, 2011

Hate yet love it

Hmm..I've been away for quite some time again. Tons of idea however time never seems enough to spill it out.

Ok,Can finally breath properly..Oh no,it's not that i have breathing problem la...hehe

Dah boleh lega sikit after few weeks 'like crazy'..

Audit.
One word yang boleh bikin aku meraung tapi cannot run la. It's my duty, kewajipan yang tak boleh aku kira cincai ja.

Today.
Audit on renewal HACCP cert..Alhamdulillah berjalan lancar. Auditor pon sempoi je..hehe..nasib.
Even dah few time experience audit tapi ini baru 1st time aku betul2 involve dgn meeting with auditor. Selalunya keja belakang tabir ja. It's not really hard to start, however the hardest part is to maintain. Tipula kalo 0 CAR..konpem ada gak la observation ke, minor ja ke. Aku salute kat factory yg dpt 0 CAR..wah..gila perfect.

Dek audit ni jugala....penyebab aku jadi warga sofa sepanjang last week...haha..kunun2 nak isi masa seblom tido dgn main ps2. Last2..aku lena atas sofa dpn TV. Biasanya dlm pukul 1 t'jaga and masuk bilik...tapi that 1 day, aku lena atas sofa sampai pukul 5 pagi. Nasib tak sakit badan. Wah tabah ye wahai badanku..hehe..FYI, sofa dlm bilik adik aku tu sangat2 la tidak sesuai untuk dibuat tido. Harap maklum.

Anyway..dah boleh lega sikit. boleh tumpu production ja. Tapi no no no..belum setel lagi. Follow up report ma..adeh.

Tapi takpa..setel keja2 semua and i'll be on vacation next week. Cuti2 cari makan. Sambil2 mengabeskan sisa2 annual leave yang memang bersisa. Bos n senior, kita take turn cuti ye...ngeh ngeh...

Wednesday, October 12, 2011

Dah tau

Dah tau pun awat mood dok berayun sana sini. Ingatkan monday blues x abes lg..tp melampau la, dh nk masuk thursday pun.. xkan monday blues lagi..apa la.
Anyway abaikan mood yang dok swing ni.. Saja mengada ja tu.
Ok, nak update playlist sikit. Lama dah x kabo lagu2 yang jadi My Ear's Candy...hehehhe..


1) top rated for now.
In My Head by my lovely CN Blue. Single Jepun depa yg jugak closing ost utk anime.
Di compose oleh Yonghwa..Yay..sebab tu aku suka.

2) Yesterday oleh Kim Kyu Jong. Ni oppa kesayangan cik aima. fave guy aku gak dlm SS501.

3) Neverland from U Kiss. Ada few lagi lagu from album neverland depa ni yg best gak...cam Baby Don't cry, Someday n Take me away.

4) Paradise serta Be mine drpd Infinite. So far, this 2 groups...Infinite n U kiss x penah kuciwakan aku la dgn promo song depa..kira sesuai genre la dengan taste aku.

Then, baru tadi aku dengar.. Lagu2 dari album Wheesung not so bad la..leh layan. Album 'The guys are coming'

Lagi..one guy yang capture attention aku. Why?? Because of his powerful voice. Lee Hyuk from duo group Norazo. Performance dia dlm Immortal Song 2 betul2 memukau..Tak sangka lak he's really good. Terselindung sebalik lagu2 pelik Norazo

Monday, October 10, 2011

Wonderland..Yes, I fell for him

Karutanku masih berterusan. Mianhae.

Heartsring aka You've fallen for me...drama 2nd lakonan Yonghwa terchenta yang dah selamat aku khatamkan.

Luckily, this drama still fullfill my expectation. Actually, drama ni biasa ja. Jalan cerita yang simple..watak yang simple. SEgala-galanya simple. Ha, 1 yang aku sangat suka tentang drama ni... their music. How they fuse traditional and modern music. Sound Awesome. Gayageum + gitar..OH my... Suka sangat!!!!

Carmen Fantasy by The Stupid & The Invicible Windflower

Biarpun plotnya simple..tapi aku masih tersengih sorang diri depan skrin sepanjang drama ni. Aku masih ketawa kecil sendiri. Dan aku turut mengalirkan air mata pada adegan sedih yang aku kira tak cukup sedih untuk buat aku menangis sebenarnya. I've became exaggerate.

WHY?

Yonghwa taemunae..because of Yonghwa. Funny and happy scenes become merrier, Sad scene become sadder because of him. When i saw tears in his eyes, my heart feels really hurt..make me cry together with him..
La eh...mental la hang ni aliaa. Ya, gila la jugak kot...hahaha... I don't care if it only one sided. Ini one sided yang tak menyakitkan hati. I don't care as long can put smile on my face. That's why i prefer my wonderland... I can laugh and smile to my heart content.

My confession: I'm falling again and again for him.


p/s: Single Japan baru CN Blue betul2 stuck dalam pala aku. IN MY HEAD.

Akhirnya..ia pergi jua

"Cukup, sampai di sini kisah kita..."

Our moment reach its end finally. R.I.P

Saat dari aku hantar ia untuk rawatan..hinggalah ke saat2 akhirnya. No more chance to survive.

Setelah hampir seminggu ia bertarung 'nyawa'..bermacam-macam yang bermain difikiran aku.

Akhirlah ia pergi tinggalkan aku setelah hampir 7 tahun kami bersama. T_T

Berguguran air mata, sebak sungguh hati kerana terlalu banyak jasanya pada aku. Segala suka duka kami tempuh bersama. Aku pasrah...aku tau hayatnya hampir tiba ke penghujungnya, namun aku cuba sedaya upaya pulihkan. Tapi, kali ini terlalu kritikal...dah tak tertanggung lagi olehnya. Dah tak dapat diselamatkan lagi..Takpalah..pergilah..aku relakan...wahai lappyku.

Takziah untuk diri sendiri.

Saya dok puas hati!!!!

Lama gak x jejakkan jari kat sini, so..semuanya dah pile up dlm pala otak ni.. Patutla rasa cam tensen ja..rambut pun semakin meluruhkan dirinya..waaa...abis botak nanti.
Hari ini dan semalam..eh, hari ni ja.
Hmm..doesn't feels good and right. Monday blues yg terlampau agaknya..cuaca pun mendung je.
Ok, what do i'm unsatisfied about?
Saya dok puas ati dengan keja saya!
Ish,I can do better than that la.
Why??
Why can't i do it properly???
Huhuhu...still unable to catch all that production things very well yet.
*Lampi*kah diri ini??
*Sigh*
I'm learning..I like my job...i'm enjoying it. However..it feels certain % is still missing.
Oh, how do i fill that empty feel.
Stresskah diri ini??? x jugak rasanya.
Yang aku tau, working hour dah bertambah..jadi personal hour dah kurang. I think, i'm losing some smile and happiness in day..Berat pun dah menyusut. I've lost 4kg in this few months working.. Tapi, since i was paid more than previous..I need to double triple my effort. Yes, MESTI!!
Xpala..lumrahla tu. mana ada keja yg senang.. HIMNAE!!!!
I'm doing good.. Keep up the good work *sambil tepuk bahu sendiri*
DAN..because of my gloomy day ari ni, please bear my nonsense..ngeee :P

Sunday, August 14, 2011

Please forget

Normally yang kita dengar..

"Jangan lupa aku ye"

"Ingatla saya selalu"

However....for now, i just want to be forgotten. To this one person, please throw away all remembrance about me that you have.

Even small thinking..it's a disaster.

Don't come to me as friend until you can become honest..and sort away your thinking.

Aku tau berdosa memutuskan silaturrahim...Tapi aku mintak kecualikanlah aku drpd yang ini...
For everybody's happiness

Nae style..

"He's my sytle" "Oh, he seems like my ideal"

Everyone must have their ideal style...someone who fits ur preference.
Opkoz la..me too.

As for me, i always like oriental look..yg mata sepet2 tu..hehehe..Dolu2, sebab banyak sangat tengok cita cina, semua artis HongKong aku suka especially Aaron Kwok..hahaha..dah pangkat pakcik dengan aku.

Then , bila berjinak-jinak dengan manga/anime..Fuh, aku rasa watak hero dalam manga sangat cool. Selalu je berangan nak jadi watak heroin manga. Ish..fantasi betul aku neh.

And now, bila dah jadi 'kipas susah mati' Korea...Oh wow, aku rasa celebriti2 dorang sangat maskulin..ahakz..level kegedikan meningkat lak.

Takda specific person yg really suit my preference tapi it's a mix of few part. However, lately..aku tatau samada sebab still dalam mood City Hunter or I really like the character. Oh, my..watak hero City Hunter..Lee Yoon Sung..I'm falling for him. Hah, sah memang gila. Playgal betul aku neh. YongHwa nak letak mana???..haha.. Mana ada, Yonghwa tetap di hati sampai bila2.

He;Lee YoonSung..such a cool and masculine guy. Coldhearted, playboy,manner-less and full of hatred. Aik, aku suka camtu ke? Hmm..mestila tak..I like the part how he care for the girl. If aku jadi pompuan tu..rasa aman and safe je sebab ada orang protect sampai camtu sekali. Camna dia tinggal pesan tuk dat girl..He really care..love her so much..
I like it when a guy do change for the girl he likes..It feels like he really appreciate and want the girl.
And he looks really awesome masa lawan..Wow, smartnya. Ok, i want somebody who know martial art..hehehe
Hmm..Congratz to Lee MinHo for playing the role so good. Actually i'm not really a fan of Lee MinHo..However, he brings some charm in every role that he played..plus his good physical appearance..and keep making me to like his character.



"Lee Yoon Sung"



"CITY HUNTER" => COOL!!!!!!!!


Some bad guy are really atractive..hmm..maybe becoz they always wear dark clothes..so that they have some 'aura' around them.
And bila baca novel ke, tengok drama ke..watak lelaki serius/jahat/nakal yg berubah jadi baik semata2 bcoz of the girl he like always leave big impression on me. I Like it that way.


And as for the girl..I like to see a strong hearted person. Being firm, independent and brave..without leaning on men so much. It's not that she doesn't need men..it just being independent in carrying her life..However...she has some attraction that make men always want to protect her. Bukan dia yg gedik2 cari..but her charm make men really care for her. Ok, few characters that i like.. Kim Na Na in City Hunter and Gil Ra Im in Secret Garden. They showed that women also strong behind their gentleness.. So that, wanita tidak dilihat sebagai insan yang lemah. Biar lemah fizikal luaran tapi bukan minda dalaman..

I'll try to be the strong-heart, firm and independent woman. Move forwards..not clinging onto unforgettable past..

Tuesday, July 26, 2011

Where's the manner??

Adap semakin menghilang.

Rumah, Sekolah, Tempat kerja, Pasar...we need manner everywhere we are.
And..on road. Mostly with totally no manners. Memang patut pun rombak balik kurikulum driving skool. People on road macam tak pi skolah. Ops,biadap lak cakap camni. Sorry! I lost little bit of my manner because i feel unsatisfied..bengang pun ada kadang2.

1) Keta laju gila yg tak sabo2..bagi lampu kelip2..rapat cium bontot keta lagi.. Ingat jln ni dia sorang punya ka. Bukannya aku bawak 30km/j pun..sabo la bagi aku time tukar lane. Drpd nak bagi line terus rasa cam takmo bagi. Kalo aku dengki..mau ja aku bwk slow2, biaq padan muka dia. langsung takleh potong..hahaha

2) Kalo tadi keta xtra laju, ni keta xtra slow lak. Bwk keta tak fikir org lain dah. Nak bwk 20km/j sila dok lane kiri la. Mmg bagus berhati2 kat jln raya..tp tu dah terlampau be careful. Aku ni dh la tak suka hon2 and bagi lampu. Kot ada sakit jantung tak ke terus stop. Naya aku..

3) Lori and bas yang sangat samseng. Anda rasa anda besar leh buat suka-suki je. Kalo eksiden depa ok ja..tp yg naik moto? yg bwk keta? So, please respect others walopon kami2 ni kecik.

4) Bwk moto takdak lampu. Adoi encik...tak sayang nyawa ka??? Mana la saya nak nampak encik gelap2 tu. Kalo encik2 pakai baju kaler cam ni

takpala..ni tak, pakai hitam baru macho. Ah, macho tak macho. Nyawa lagi penting la.

5)Keta/Lori/Bas/Van @ Kenderaan yang bila nak potong masuk lane tak bagi signal. Main redah masuk je. Ish, aku gelek dengan stemrol kang baru tau..takpon pinjam Optimus Prime langgar..haha... Adap mana? Suka ati dia ja. Sungguh tak bersopan. 1 lagi bila nak masuk simpang..tak reti2 nak bagi signal. Yg aku ni tercongok tunggu takut dia terus tapi zupp...sedap ja masuk. Aish, penat aku tunggu. Bengang tul la..especially simpang kat depan umah aku ni.

6)Motorcyclist and Bicyclist yang sesedap ati dok tengah2 jalan dengan kelajuan lembu jalan lagi laju. Halo, saya ni takmo la kurang ajaq tapi awak kayuh basikal takyah la dok tengah2 jalan macam bas yg nak lalu. Tu yg byk eksiden libatkan moto n basikal ni. Yg naik moto lak, tak reti2 nak pasang side mirror ke.

7)Anak2 muda kat kampung yg bawak moto..Subhanallah..langsung tak bersopan. Just because tu jalan kampung..hangpa pikiaq leh suka ati ja. Sakit jiwa betul aku tengok.


Aku ngaku aku pon bukannya baik sangat on road ni. Kadang2 tak bagi signal gak..hehe (tapi slalunya time takdak keta follow blakang la). Tapi i'll try my best to be good..to respect others..



*Lately aku drive agak laju...ada sikit desire for speed. Feel satisfied. Hmm...Maybe i should be racer...hahaha...

Remake and Adaptation

Uiks..banyak lak drama2 remake dan jugak adaptation sekarang ni.. berlumba2 producer dok tiru sana sini.

Kat Taiwan..ada adaptation manga/anime Hayate, The Combat butler. Ada pelakon korea dlm drama ni..Park Shin Hye.
Anime ni best walaupun aku tak tengok pun...hehehe..I just know. :P
Drama ni pun sorry la nak tengok... not really into Taiwanese drama except ISWAK..that one SUPERB!!!
Plus..dont really have time sebab byk lagi waiting list drama lain.

Jepun pun sangat-sangat la banyak adaptation. Opkoz la..depa yang buat manga2 semua tu.
I just found out yang ada Ouran High School Host Club live action. Oh my..Interesting. Ok, aku suggest silalah tengok anime Ouran ni. Memang aku dah repeat banyak kali and gelak guling2 atas lantai. Tamaki's puppy eyes is the best!!!

Tapi for the drama not sure la..so lets watch later k...because when they turn anime/manga into live action..usually u dont get the feel as reading the manga or watching the anime..Opkoz la..usually dlm manga/anime sangat la banyak action/reaction/expression yg unrealistic and nonsense. So, how do u expect real human to copy the same thing. Just like when they make Lovely Complex live action. How to make the actress does expression exactly like Risa in the manga..tak masuk akal langsung. (anyway..lovely complex manga and anime are really THE BEST!!!!) One of my most fave series..x caya sila tanya Zamiy-chan and Auz.

Then, jepun gak ada remake drama You're beautiful@Minami Shineyo dgn title Ikemen Desu Ne.. ;D
From this drama where i met my lovely YongHwa..eceh..'met'...macam la jumpa betul..ah, watever..apapun, dah 7 kali aku repeat.

Hmm..will watch Ikemen Desu Ne later..tapi..moella..x expect sgt la..first, casts aren't VERY good looking as ANJELL la..ye la, it's quite diff between a korean and a japanese la..I never see japanese actor that has skin as fair and look smooth like Jang Geun Seuk. Most korean artiste are really good looking...bcoz of plastic surgery..hehehe...only some are really natural beauty.
Second, usually remake aren't interesting as original. Example : I prefer ISWAK rather than Playful Kiss even hero hensem gila. Then..opkoz la Hana Yori Dango drpd Boys Over Flower walaupun ramai yg tergila-gila kat Goo JUnPyo ngan Jihoo Sunbae tu...Nway,Matsumoto Jun is the best!! So, will try la later..baru kuar 2nd episode je.

Kat Korea lak..promotion bagai nak rak tuk City Hunter. Adaptation form manga Tsukasa Hojo..Ok, aku pun tak penah tau pasal manga ni sbb ni lama punya. Ada total 20 episod tp kat ONE baru smpai epi 8..so, aku pun tengok smpai 8 je.

Tak expect nak follow sbb bukan genre aku tapi pas tengok few epi...quite ok la. Not really heavy action like Iris and Athena la. However,ada 1 cacat yang pada aku sangat la ketara kat drama ni.
Dlm 1st epi, watak hero@Lee Minho membesar kat Thailand. Tapi sangatla fasih ckp korea.. Ok, mmg bagus sbb tak lupa nation language dia tapi isn't slalunya orang akan cakap according to the native. It will be nice kalau leh tunjuknya dia cakap thai sikit. And then..watak bapak dia@Ketua gangster..ckp Korea gak tapi anak2 buah balas speaking org putih and thai. tak ke mcm ayam dgn itik bercakap.. See..a little bit not smooth here.

Hah..sudah..dah jadi pengkritik filem/drama lak aku ni. Slalunya dgn Zamiy-chan dlm panggung je jadi pengkiritk neh.

Tuesday, June 28, 2011

Entering drama mode ===> and anticipating

Activate mode drama. ON. START.

Ok, i'm back to drama mode. Before ni paling last aku tengok Secret Garden je. Pastu last month nengok 49days kat One bersama2 mama..hahaha..Mak aku pun dah jadi kaki K-drama. Tapi sebab lambat sangat kat One tu, so aku download je. Mama pun surrender follow kat tv and last2 dia amek hard disc aku and layan kat laptop..hehe..

Now pun since last week, we together-gether memfollow Lie To me lak. hihihi.. Cayala Ma. Ok, yang ni aku malas nak download , so sabar je la tunggu 6 weeks lagi till the end.

Then, aku gak dah berjaya mengabeskan Marry me, Mary! yg dh terbengkalai 3-4 bulan lamanya. Hmm..doesn't fullfil my expectation too much. Just Ok.

Serta..aku baru je tengok Paradise Ranch. Baru tergerak nak tengok even dah lama teringin nak tengok. 3 hari lepas sebab aku buhsan jadi memunggah la cd Paradise Ranch yg mama beli. Tapi alangkah kecewanya..subtitle cam..aduh..sakit jiwa aku. Marah neh...argh!!!

Maka, aku pun terus on broadband and......nasib limit belum sampai. So laju je la aktiviti muat turun ni. :P
Aku bagi 3.5* tuk drama ni. Tak cukup big impact macam Secret Garden and Gumiho tapi still better than Mary. Anyway, good job tuk Shim ChangMin. Cute!!!!!!! always cute!!!!!!!!!!



I like the plot. Divorced and meeting again..both with different partner. However, they start to care about each other unconsciously and finally the old spark ignite again. :)
Kawin pada usia yang muda..rasa tak sehaluan..jadi penyelesaiannya..berpisah..Ish3..That's not good.

Ok, kahwin itu indah because u r not alone anymore. However it's not just love only.
Responsibility..love..must give and take..u share everything with him/her.
Quarrel in marriage is normal..however..the key is how you handle it. Both parties must take part...manage each problem wisely..Jangan begitu mudah melafazkan 'Aku ceraikan..'
Don't take marriage as an easy matter because u have made the promise once u said 'Aku terima nikahnya..'

Oh my..am i married to say like this..hehehe..it's just my POV..from what i saw, read and heard.

Ok, end my view here.

Right now..i'm really anticipating..a drama..starts tomorrow...on MBC..huhu..where can i get MBC.
Yay, my sweet,lovely emotional Jung Yong Hwa is back with his 2nd drama... 'You've fallen for me aka Heartstring'....together with his co-star in You are beautiful, Park ShinHye.. He has one-sided love before this and now..she's the one that fall for this cold-hearted man. Aish..nae namja..hehehee



Cak, hi there!

Saturday, June 11, 2011

The greatest parody.......can't stop laughing.

Parody=Spoof..meniru sesuatu karya untuk tujuan komedi.

This is the best parody yang aku pernah tengok. Asal terfikir je mesti rasa nak gelak guling-guling.
Big Bang made a parody few months ago for their Big Show..however aku agak baru terdiscover video ni..huhu...
Dah banyak dorang ni buat parody..U name it. Coffee prince,Beethoven virus,Hana Yori Dango... (eh, tiga ni je ka)
Aku takleh recall lak..huhu..And now...the infamous drama...Secret Garden. Top drama kat Korea neh.. They turned it into Secret BigBang..hehe...

Introducing the characters....


Actual characters



Big Bang
Top@ Kim JooTop is as handsome as Hyun Bin :D
G-Dragon@G-Raim.. I can say that he's even pretty than real one..hehe...sorry Ha Ji Won unnie
Taeyang @Team leader. He looks weird with that wig...hehe..
SeungRi@ SeungSka. Side view seems very similar to actual.
Daesung@ Secretary Kang. Always cute.....hehehe.. Addition: He played Kim Joo Won's Mom also. Evil...I like 'Smellllllllll'... :P


Story line almost sticks to the actual. Cuma G-Raim not in stunt team but dance team. They even copied the most famous scene: Sit Up scene. Top and G-D carried the scene very well. Amazing. Almost perfect to the actual scene. Oh My..G-D is so pretty...hehe...

And almost nak terkeluar bijik mata aku masa scene Seungska n G-raim yg dlm badan Joo Top...haha...Aggresive Top. He really kiss SeungRi deeply..not just merely touch. Seram aku nengok Top neh. I heard rumours that Top has kissed all Big Bang's members except TaeYang..However SeungRi is the best in that scene. Great dialogue.

Another fave scene masa G-raim jumpa mak JooTop...haha...Daesung lawak gila. Menjadik betul watak dia...And scene G-raim kena langgar. Aku suka effect kat sini...hahaha...non-stop dok repeat...hehehe...

Untuk scene sedih..Top memang nangis real punya.. Tapi, ending ada sikit twist...haha..hepi ending da.

Cakap banyak pun tak guna...pi tengok sendiri la :P



*Ntah dah brapa kali aku dok repeat nengok..pastu gelak guling-guling..ROFL