Tuesday, January 25, 2011

Syukur..Alhamdulillah


Syukur.. Allah masih memberi peluang untuk aku bernafas di bumi-Nya ini.
Syukur..Allah telah memberi peluang untuk aku meniti setahun lagi usia. Semoga aku dapat
terus menempuh tahun-tahun yg akan datang.
Alhamdulillah..Syukur yg tak terhingga kerana Allah telah meminjamkan nyawa kepada aku sehingga 24 tahun ini..dan semoga..bak kata cik auz..biarlah pinjaman ni lama sikit. Agar dapat aku berbakti pada mama baba..berbudi pada keluarga...membalas jasa guru2 yg mungkin tak terbalas..mencipta kenangan bersama rakan-rakan tersayang.. Sebelum aku dipulangkan ke 'sana'.

Masa yang berlalu terlalu pantas..Biarpun saban tahun usia bertambah..namun aku rasa aku masih disitu..^sambil merenung jauh^
Apa yg telah aku lakukan dlm 24 tahun ini??? ^sambil flashback balik perjalanan hidup aku^
Mengapa? Bila? Mana? Terlalu banyak persoalan. Namun aku yakin jawapannya hanya SATU. Kerana DIA telah menetapkan segalanya. Rezeki, ajal maut, jodoh pertemuan. Semuanya telah tertulis. Aku pernah mempersoalkan.."mengapa si dia tinggalkan aku? Mengapa kami mesti berpisah" dan juga pernah terlintas " kenapala aku tak buat camni dulu? kenapa aku ambik tindakan ni? ", "kalaula aku..." Aduhai..mengapa aku perlu menyesal... Ya Allah, ampunkan aku kerna kekhilafan aku. Ampunkan aku kerna mempersoalkan takdir-MU. Sungguh, aku amat bersyukur kerana aku tak pernah ditinggal.. Allah pinjamkan aku ketabahan menghadapi
perpisahan dan kesusahan, DIA beri aku kekuatan menanggung rindu.. DIA sentiasa bersama aku, kita..hamba-NYA.

Tahun ini..biarpun tak dapat celebrate dgn kawan2 sangat..tapi..masih hari yang indah. If last year, i got the most unforgettable birthday. This year, i got a romantic birthday. Thank you for the nice dinner and beautiful present.. Thank you for creating such a nice memory for me.

dear families and friends,
Thank you very much for all the prays and wishes.
I LOVE all of you...

Love from Leyya
-24th January 2011-

Thursday, January 20, 2011

What a mess I've created

Just like Shontelle said,
"Take cautious when it comes to love"

Yes, must be careful when dealing with love.

Semua org mesti pernah bertembung dgn cinta kan. Baik cinta monyet, cinta suka-suka mahupun cinta sepenuh hati yang berkekalan hingga ke akhir hayat. InsyaAllah. That's what i'm hoping for.

Ceritera cinta aku cukup berliku-liku. Hinggakan ada sorang kawan pernah kata dah mcm dlm novel. I have 10 years crush that make me unable to look at any one else. I used to love and be loved. Also used to dump and be dumped. Complete set...Fair and square.

It's been a while, thinking about love again since kpop and Y~ong have taken all my time.

Now, I'm facing love again and it's very complicated. ^Sigh^
I thought i'm being cool to accept friendship with him now even in this complicated situation. 'Cause yes, at first i do accept the fact that he's taken with open heart since i'm happy that my-ex has found his new life. The intention is normal. We want to stay friend even we broke up.

However..^sigh again^
the more i befriend him, I've become greedy and started to drift away from reality. I try to shove him but he keep coming. He comes when I have nothing to hold on, when i'm in my weakest state. He comes to shelter me, gives me comfort and concern. Then..how i'm not going to fall in love again if he keep doing that. I've become hopeless...

Please..save me.

"Ya Allah, Kau cantaslah tunas2 yg baru berputik kembali ini sebelum aku menjadi kejam pada insan lain"


See..What a mess I've created.

Monday, January 03, 2011

Dia 'Khairul'ku

Hati aku terpaut. Sangat dalam... Sejak setahun ni,segala-galanya dia. Lirikan matanya, senyuman manisnya, malah suara seraknya yang mengalunkan lagu dengan lunak. Segala tingkah lakunya, semuanya indah dan menarik pada pandangan mata aku. Dia caring...Dia peramah,punya humor serta bakat tersendiri.

Kami berkongsi beberapa habit and interest yang sama.
~Pabila dia in mode concentrate,otomatik mulutnya ternganga..haha..aku pon slalu ternganga bila tengah khusyuk.
~Liking same blue color
~Bila rasa down, suka dengar lagu 'One Time'. Aku memang suka gila melampau kat lagu ni.

Andai...
Jika...
Kalau...
If.............He'll become mine.

Namun, ini hanya fantasi, angan2 dongeng seorang fangirl.


Dia 'Khairul'ku,


Haha..tak pasal Yong Hwa ni jadi Khairul lak. Wallpaper handphone aku memang aku letak gambar yonghwa. So, ramai la pekerja kat kilang aku yang mana bila aku buka handphone ingat tu gambar pakwe aku..haha..kan dah tertipu. Dan disebabkan adala sorang busy body ni tanya sapa nama pakwe aku..Tup tup..terkeluaq nama khairul. Then disebabkan member sekerja aku yang bukan peminat kpop ni susah nak ingat nama korea, jadi nak dimudahkan cerita.. bila cerita pasal yonghwa aku ganti dgn khairul. Jonghyun lak sbgai johan. Member aku ni siap boleh bagi nama Fariz kat Siwon..haha
Nak buek camno..den sorang ja minat korea kat situ..


However, my dream is true. I already fell in love with this Bulmae Jung aka Y~ong aka Yong Choding. Aku 'date' dgn dia once a week. Tapi setiap kali date je mesti sedih...huhu..berdarah2 hati tengok. Waa..he's married. Biarpun sakit hati tengok we got married dia dengan Seohyun..Aku tabahkan hati demi nak tengok dia. Peduli apa aku dengan maknae SNSD tu. Tak leh jumpa selalu..aku dengaq suara dia hari2. Alarm bangun tido : Love Revolution. Ringtone : One Time. Ringtone family: Y,Why. Message tone lak: Special perf cut Heartbreaker. In One word, semuanya Yonghwa dan CN Blue. 24/7 is filled with Yonghwa..hehe..kritikal fangirl nih

Tetapi sungguh.. I like him so much. Kesungguhan dia masa compose lagu..fuh,hensem giler wa cakap lu. Men do look awesome when they are concentrating in their works.
Kecumilan dia bila time malu2..aduh,cair. Become childish some time..The way he become caring. Aku suka semuanya..

Please...Find me someone like him. The real him lagi best..ngee