Saturday, April 30, 2011

30 - A picture of someone you miss

My best buddy


I miss her...
Noumu bogoshipeo....


I miss all people that have entered my life....
creating such wonderful various colors in my world.



And even though it hurts,
thank you for the rainbow that you've created on my days.




살다가
~As I Live~

Friday, April 29, 2011

29 - A picture that can always make you smile


Oh, can you smile?
Sure, absolutely...from ear to ear....if regarding to him...
Everything.




A scene from minami shineyo

"Chae yeoja imnida"
-This is my girl-


Oh my..quote fave aku..heheheeeh..so sweeeetttttt.
I wish i am Go Mi Nam..hehe..
Yong Hwa looks so cool saying those words.


No specific picture,
it just I like everything about him....that sure will put smile on my face.



*I don't care if he's 2 years younger than me...nak panggil oppa jugak..huhu*

Thursday, April 28, 2011

28 - Saya x sepatutnya kotorkan blog saya




Eii..menyakitkan mata, menyesakkan hidung....


So, please.....



27 - A picture of yourself and a family member

Not member but members...



Just missing pakcik's and kakak's.
Family medium Hj Hassan yang sangat happening.
Meriah macam sratus orang :D


*Internet connection not so good yesterday..huhu...ujan lebat

Tuesday, April 26, 2011

26 - A picture of something that means a lot to you



Ma famille et ma maison

I just couldn't imagine how my life would be without them...

My love would be eternity and infinity..InsyaALLAH.

Monday, April 25, 2011

25 - A picture of your favourite day



A day with family.
Sure nothing could overcome the happiness being together with families.
Biarpun sekadar lepak saja kat rumah...
Asalkan the home and families scent tu ada..That's the most happiest moment.

-HOME SWEET HOME-
The phrase wasn't created for nothing.




Being with friends, for sure would lit my dim day.

"Friends could make you have the best day even you are having the worst"

Sunday, April 24, 2011

24 - A picture of something you wish you could change




I don't think I want/have or need to change anything..Semuanya dah ditetapkan. Qada' dan Qadar yang telah Allah tentukan. However..it's a lie la if never come across my mind "Oh, this doesn't seems right", "This doesn't fit me" or "Why me?"

Tapi semua tu bisikan iblis je..yang cuba menyesatkan kita...supaya menidakkan ketentuan Allah S.W.T.

Semua yang dijadikan Allah adalah sempurna. Takda kurang pun anggota badan aku..jadi sempurna la tu. :)
No need to change anything.

23 - A picture of your favorite book

Miss the date again. Ni gara-gara aku pi 'short vacation' ke Kuala Muda pas balik keja semalam la. Nyaman je fikiran lepak tepi pantai. Angin sepoi-sepoi bahasa meniup-niup lembut selendang..eceh..puitis lak.. :P

ok, back to the topic.


Siri Fave aku..Vampire Kisses Series by Ellen Schreiber.
Dah follow since 2006..Now dah ada 6 buku. Number 7 will be coming soon. Baru je order dari MPH..hehe.. Actually aku beli buku ni mula-mula untuk adik..so sangat simple english la. Ye la, memang buku teenager pun. Tapi disebabkan aku dah 'Terbaca'..best lak. Terus lekat... :D



Aku rasa ramai gak yang suka buku ni.
Berjurai-jurai air mata meleleh bila baca... T_T
However, the movie doesn't satisfied me.



Content buku lebih kurang je dua-dua ni cuma yang kaler pink lebih detail.
Yang putih tu small size sebenarnya and ringkas sikit. Aku letak dalam keta untuk baca bila-bila ada masa. Bila dinilai diri..terlalu banyak yang belum dicapai. Tapi, aku akan cuba baiki diri..InsyaAllah.



Jadilah wanita yang paling bahagia.
Salah satu bahan penguat semangat ketika mengharungi saat-saat 'heartbroken' dulu.
I think this book should be every woman's best friend.

Friday, April 22, 2011

22 - A picture of something you wish you were better at

Since I like music..i wish i could do something related to music. Tapi sesungguhnya...sangat TERRIBLE dalam music ni. 3 tahun blajar basic music but I can't even read skor muzik... tone deaf, pitching lari la...huhu..sedey

I can't sing, I can't dance, I can't play intruments




Sangat teringin nak jadi terer main alat muzik. Main keyboard pun merangkak-rangkak lagi..huhu..Aku rasa orang2 dalam band especially drummer sangatla COOL. Muka tak ensem pun takpa, sebab style tetap smart. Stylo gila drummer2 neh..


Ce imagine mamat hensem camni main drum...
Wah, gerenti aku lebur..hehe..



Ni video fevret aku No Min Woo ni main drum : SINI
Tapi, warning awal2..video ni seksi skit..ops..6 pack..hehe
Alamak, dah jadi entry No Min Woo lak.


DANCE!!!!!


Sungguh jeles tengok orang yang terer menari. Smart and stylo yang tak terkira la. Tak kisahla apa jenis dance pun..traditional ke, tango ke, salsa, hip hop ke...semuanya nampak sangat stylo.
Tapi malangnya, my body isn't for dance..keras cam kayu je. I can't ride the rhythm perfectly. Bukan tak penah try tarian traditional kita..inang tak salah aku masa kat matrik dulu ...tapi...huhu..takleh nak lembut langsung...dh macam robot je gayanya.

Nak pi dance skool tak leh..jadi i'll just dance silently kat bilik suda. Praktis guna dance mat ye

Thursday, April 21, 2011

21 - A picture of something you could forget




All the sad and bad memories, please GO AWAY!!!

No matter how long would it take...because....

Someday all my heart's wound will be cured
~From 'Before You Go' TVXQ~


I will.......

Learning to love yourself,
It is the greatest love of all
~'Greatest love of all' Whitney Houston~

Wednesday, April 20, 2011

20 - A picture of somewhere you'd lov e to travel

Aku ni obses agaknya.. chungmal..nak sangat ke sana.
Ni nengok artis korea banyak sangat la. Han Guk, kitarin!!!

Must-go-because-of-Yonghwa...
*ops sori, fangirl mode aktif sangat*

Busan/Haeundae



YongPyong Ski Resort
* Nak Yonghwa as coach ajar main..hehe...*




Seoraksan @ Mount Seorak




Jejudo@ Jeju Island
-Sangat feymes dengan tangerine and sesuai tuk honeymoon.
Halla san pun sangat cantik Ok!-



Banyak lagi tempat2 best cam Namsan tower(feymes ngan kabel car ), Building 63(kat Yeouido,ngadap Han River), Korean Folk Village (display culture n life Korea), Itaewon(Area yg agak islamic..ada masjid tak salah...nak cari halal food pun senang kat sini), Myeong Dong(area shopping), Dong Dae Mun Market(area shopping gak,traditional market. Ada 26 shopping mall kat sini) and segala macam province lagi. Kampung2 depa pun sangat cantik..ijau je. Ish, pendek kata...1 Korea aku nak pusing.

Tuesday, April 19, 2011

19 - A picture and a letter



Tolong sampaikan pada si dia…

> Tolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya..
> Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
> Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..
> Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
> Tolong nasihati si dia,jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati YangMaha Kuasa..
> Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibubapanya..
> Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
> Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..
> Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
> Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
> Tolong ingatkan si dia aku kasihinya kerana santunnya..
> Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
> Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya. .
> Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..
> Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..

> Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
> Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya. .
> Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
> Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
> Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..
> Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
> Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya. .
> Tolong pesan padanya aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..
> Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
> Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya. .
> Tolong khabarkan pada si dia, jadilah penyokong dalam kejayaanku..
> Tolong sampaikan pada si dia. Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
> Tolong sampaikan pada si dia,cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
>Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
>Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...
> Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia..

> Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia..


~Salam buat dia~



Monday, April 18, 2011

18 - A picture of your biggest insecurity


Oh my..this bothers me a lot. I'm very NOT GOOD in communicating with others. My skill is xe7w#jwh*%$#@
Gosh, how do i improve that. My arrogant style and cold heart are making this thing really hard..So, everybody out there. Please don't avoid me..Even i'm not smiling...please help me to communicate. I'm not like that once you know me. Trust Me :P
-----------------------------------------------------------------------

Sometime I don't have the right attitude for things.
I could be lazy,
I could be haughty,
I could be insensitive....



How i wish I could have the ATTITUDE with me all the time.

Sunday, April 17, 2011

17 - A picture of something that has made a huge impact on your life recently

Surely, there are lots of thing that give me big impact.
Day by day...everything is affecting my life.
What i do, what i think...the action will lead to the effect aftermath.

Thus, take action with your mind. Don't let the heart overtake. From heart, here come the lust...since Lust is our biggest enemy..Don't let yourself bow to the lust.

"Kejayaan terbesar manusia adalah apabila dia berjaya mengawal nafsunya"





Since we are talking about impact..recently my life really turned upside down because of the 'latte'. My heart and mind was in mess because i let the lust overtake me..my mind wasn't in right state to give direction on what should i really do...I slipped into the wrong path..

However..i'm not alone. Syukur, I manage to get back on my feet. Because Allah's guidance always be with me.

Now, what's left is to fix whatever left from this mess. Can I do it???

Saturday, April 16, 2011

16 - A picture of someone who inspire you


'Brilliant legacy'


'Secret Garden'


It's not them who inspire me. It's the character that they played give me inspiration.

Never give up walau apa jua dugaan melanda.
Doesn't easily depend on others.
In one word:
Soft yet strong woman.
Might look weak outside, however carry such a strong heart inside.

That's what I would like to be....

And, she's the one.

15 - A picture of something you want to do before you die

Ops, i missed the day for 15th entry. Mianhae.

Ada banyak benda yang aku nak buat.
Paling penting, harusla setelkan kewajipan aku as Muslim and daughter to my family.. WAJIB!! Jangan nak ngelat2 lak.

To have good job.

Then, aku nak travel all around the world . Tapi priority adalah Dae Ha Min Guk!!!



Myeong Dong street - A place of my fave scene of Kang Shinwoo

Jeju Island - Terus rasa nak pi lepas tengok Khuntoria pi sana..huhu

Nak ada umah sendiri. Custom made according to my design..hehe..ops, aku reti ke design2 ni.

Umah Hyun Bin dalam Secret Garden - nak umah camni..huhu


Interior

Simple but don't have chance to achieve yet
.
Yuhuu..bungee jump


Paragiliding - Nak cam yang aku nengok dalam Family Outing

Thursday, April 14, 2011

14 - A picture of someone you could never imagine your life without




I couldn't imagine how could my life be without them.
Ya Allah, pinjamkan insan2 ini kepadaku lebih lama.
Let us be together longer..

Wednesday, April 13, 2011

13 - A picture of your favourite band or artist

Hmm..ni topik fave aku..hehe..music is my life...walaupun tak reti main 1 alat muzik pun. Buta muzik sebenarnya, tak reti baca skor pun. AKU HANYA PENDENGAR.

Banyak band yang aku suka sebenarnya. 3o seconds to Mars, MCR, Linkin Park, Nickelback and 3 doors down. Ini dulu2 la...aku suka semua lagu2 depa. Kemudian berjinak dengan UVERWORLD ketika baru kenal Bleach..Aku sangat suka suara vokalis dia, Takuya...besh2.. Aku sangat respect band jepun. Gempak gila bila buat performance.

Kemudian bila aku berjinak-jinak dengan kpop...Aku suka Super Junior. Ok, ni bukan band ye.

Band korea yang aku suka ada 2...dedua bawah label yang sama. FT Island and CN Blue..OH EMM GEE..noumu1000x joa. JJANG!!!!

Tapi kat sini aku cuma fokus 1 dahla ye.

This is my Code Name Blue:


First Step


Nae namja,

Actually, i don't really like Yonghwa new look during First Step. He lost too much weight making him looks too thin. Manni meok kko Yonghwa ah.

Tuesday, April 12, 2011

12 - We are the rainbow creater!




5 years being together...gone thru all the hardships and share the joys.
We are the Puteri Fivers 2004.

"We are not born as sisters from birth, but we know we are sisters by heart right from the start"

Now, everyone is scattered all around the world. Ada yang dah pulang ke tanah air dan ada yang masih berjuang. Kebanyakan sudah membina kerjaya dan ada juga yang telah membina keluarga. Namun, ada juga yang lebih disayangi Allah. Al-Fatihah untuk allahyarhamah Rose. Moga rohnya dicucuri rahmat.


~We are the rainbow creater~


Part of us

Monday, April 11, 2011

11 - A picture of something you hate

Hmm..what do i hate ya?
I think hate is too cruel and harsh. Let say it as dislike.. Ok!

In term of food:



Ada kenangan buruk aku dengan soya..that's why aku tak suka. Lagipun aku tak tahan bau soya tengah masak. Masa dalam lab plant product b'kenaan topik soya..Aku leh terbaring kepeningan masa En. Razali tengah proses soya..ye la, masak soya tu. Dah panas2 tu kuat la baunya.. Terus aku surrender keluar lab and terlantar kat surau..huhu..
Tauge lak aku tak suka pon sebab bila masak akan ada sejenis bau yang aku tak suka. Lidah dan mulut aku cukup sensitip dengan kehadiran tauge..don't like..huhu
In one word, rata-rata makanan yg aku tak suka because of the smell. Hidung aku sensitip sikit, so bau sangat bagi big impact kat aku la.






Geli!!!!!!



Aku tak suka ni sebab aku rasa menakutkan. Dulu2 ada 1 drama melayu pasal sorang budak pompuan ada yang ada clown as imaginary friend dia. Tak salah aku, Harun salim Bachik kot yang jadi clown tu..ish..dok ingat la. Disebabkan crita tu aku trauma sikit dengan clown. Pastu penah pegi 1 shopping complex ni masa kecik2, penuh clown tergantung atas pala kat children department...waa....huhu....scary..

.
Huhu...scary

Sunday, April 10, 2011

10- A picture of your most treasured item

I will be crazy if i lost these...or if they are broken..ah, michigesseo.


The lappy and ippy

Walaupun model dan generasi baru memanggil-manggil namun biarlah aku setia dulu.. aku belum bersedia mencari pengganti. ( Takdak budget nak beli lain sebenarnya..hehe...lagipun elok je lagi. )


Because these are where my hobbies are related..

Lain2 yang turut tak terkecuali:
1) Purse sebab kat dalam ni lah yang mengesahkan aku warganegara Malaysia, kat dalam ni gak membolehkan aku melantak, berfoya2 dan bershuping...serta supaya aku tak kena tahan dengan polis ataupun JPJ.

2)Kalo Auz kena ada Bim Bim's key...aku pon kena ada kunci Agy. Pakej dengan purse supaya impian berfoya2 berjaya terlaksana..hahahaa

3) My Spiro (at this moment)..
Walaupun selalu buat aku 'hangin' tapi penting gak ni. Kalo tak camna aku nak melepaskan rindu kat Zamiy chan yang jauh..huhu...Camna aku nak contact Lynn cayunk ajak berfoya-foya ataupun kacau Jue keja.