Tuesday, June 28, 2011

Entering drama mode ===> and anticipating

Activate mode drama. ON. START.

Ok, i'm back to drama mode. Before ni paling last aku tengok Secret Garden je. Pastu last month nengok 49days kat One bersama2 mama..hahaha..Mak aku pun dah jadi kaki K-drama. Tapi sebab lambat sangat kat One tu, so aku download je. Mama pun surrender follow kat tv and last2 dia amek hard disc aku and layan kat laptop..hehe..

Now pun since last week, we together-gether memfollow Lie To me lak. hihihi.. Cayala Ma. Ok, yang ni aku malas nak download , so sabar je la tunggu 6 weeks lagi till the end.

Then, aku gak dah berjaya mengabeskan Marry me, Mary! yg dh terbengkalai 3-4 bulan lamanya. Hmm..doesn't fullfil my expectation too much. Just Ok.

Serta..aku baru je tengok Paradise Ranch. Baru tergerak nak tengok even dah lama teringin nak tengok. 3 hari lepas sebab aku buhsan jadi memunggah la cd Paradise Ranch yg mama beli. Tapi alangkah kecewanya..subtitle cam..aduh..sakit jiwa aku. Marah neh...argh!!!

Maka, aku pun terus on broadband and......nasib limit belum sampai. So laju je la aktiviti muat turun ni. :P
Aku bagi 3.5* tuk drama ni. Tak cukup big impact macam Secret Garden and Gumiho tapi still better than Mary. Anyway, good job tuk Shim ChangMin. Cute!!!!!!! always cute!!!!!!!!!!



I like the plot. Divorced and meeting again..both with different partner. However, they start to care about each other unconsciously and finally the old spark ignite again. :)
Kawin pada usia yang muda..rasa tak sehaluan..jadi penyelesaiannya..berpisah..Ish3..That's not good.

Ok, kahwin itu indah because u r not alone anymore. However it's not just love only.
Responsibility..love..must give and take..u share everything with him/her.
Quarrel in marriage is normal..however..the key is how you handle it. Both parties must take part...manage each problem wisely..Jangan begitu mudah melafazkan 'Aku ceraikan..'
Don't take marriage as an easy matter because u have made the promise once u said 'Aku terima nikahnya..'

Oh my..am i married to say like this..hehehe..it's just my POV..from what i saw, read and heard.

Ok, end my view here.

Right now..i'm really anticipating..a drama..starts tomorrow...on MBC..huhu..where can i get MBC.
Yay, my sweet,lovely emotional Jung Yong Hwa is back with his 2nd drama... 'You've fallen for me aka Heartstring'....together with his co-star in You are beautiful, Park ShinHye.. He has one-sided love before this and now..she's the one that fall for this cold-hearted man. Aish..nae namja..hehehee



Cak, hi there!

Saturday, June 11, 2011

The greatest parody.......can't stop laughing.

Parody=Spoof..meniru sesuatu karya untuk tujuan komedi.

This is the best parody yang aku pernah tengok. Asal terfikir je mesti rasa nak gelak guling-guling.
Big Bang made a parody few months ago for their Big Show..however aku agak baru terdiscover video ni..huhu...
Dah banyak dorang ni buat parody..U name it. Coffee prince,Beethoven virus,Hana Yori Dango... (eh, tiga ni je ka)
Aku takleh recall lak..huhu..And now...the infamous drama...Secret Garden. Top drama kat Korea neh.. They turned it into Secret BigBang..hehe...

Introducing the characters....


Actual characters



Big Bang
Top@ Kim JooTop is as handsome as Hyun Bin :D
G-Dragon@G-Raim.. I can say that he's even pretty than real one..hehe...sorry Ha Ji Won unnie
Taeyang @Team leader. He looks weird with that wig...hehe..
SeungRi@ SeungSka. Side view seems very similar to actual.
Daesung@ Secretary Kang. Always cute.....hehehe.. Addition: He played Kim Joo Won's Mom also. Evil...I like 'Smellllllllll'... :P


Story line almost sticks to the actual. Cuma G-Raim not in stunt team but dance team. They even copied the most famous scene: Sit Up scene. Top and G-D carried the scene very well. Amazing. Almost perfect to the actual scene. Oh My..G-D is so pretty...hehe...

And almost nak terkeluar bijik mata aku masa scene Seungska n G-raim yg dlm badan Joo Top...haha...Aggresive Top. He really kiss SeungRi deeply..not just merely touch. Seram aku nengok Top neh. I heard rumours that Top has kissed all Big Bang's members except TaeYang..However SeungRi is the best in that scene. Great dialogue.

Another fave scene masa G-raim jumpa mak JooTop...haha...Daesung lawak gila. Menjadik betul watak dia...And scene G-raim kena langgar. Aku suka effect kat sini...hahaha...non-stop dok repeat...hehehe...

Untuk scene sedih..Top memang nangis real punya.. Tapi, ending ada sikit twist...haha..hepi ending da.

Cakap banyak pun tak guna...pi tengok sendiri la :P



*Ntah dah brapa kali aku dok repeat nengok..pastu gelak guling-guling..ROFL