Wednesday, October 12, 2011

Dah tau

Dah tau pun awat mood dok berayun sana sini. Ingatkan monday blues x abes lg..tp melampau la, dh nk masuk thursday pun.. xkan monday blues lagi..apa la.
Anyway abaikan mood yang dok swing ni.. Saja mengada ja tu.
Ok, nak update playlist sikit. Lama dah x kabo lagu2 yang jadi My Ear's Candy...hehehhe..


1) top rated for now.
In My Head by my lovely CN Blue. Single Jepun depa yg jugak closing ost utk anime.
Di compose oleh Yonghwa..Yay..sebab tu aku suka.

2) Yesterday oleh Kim Kyu Jong. Ni oppa kesayangan cik aima. fave guy aku gak dlm SS501.

3) Neverland from U Kiss. Ada few lagi lagu from album neverland depa ni yg best gak...cam Baby Don't cry, Someday n Take me away.

4) Paradise serta Be mine drpd Infinite. So far, this 2 groups...Infinite n U kiss x penah kuciwakan aku la dgn promo song depa..kira sesuai genre la dengan taste aku.

Then, baru tadi aku dengar.. Lagu2 dari album Wheesung not so bad la..leh layan. Album 'The guys are coming'

Lagi..one guy yang capture attention aku. Why?? Because of his powerful voice. Lee Hyuk from duo group Norazo. Performance dia dlm Immortal Song 2 betul2 memukau..Tak sangka lak he's really good. Terselindung sebalik lagu2 pelik Norazo

Monday, October 10, 2011

Wonderland..Yes, I fell for him

Karutanku masih berterusan. Mianhae.

Heartsring aka You've fallen for me...drama 2nd lakonan Yonghwa terchenta yang dah selamat aku khatamkan.

Luckily, this drama still fullfill my expectation. Actually, drama ni biasa ja. Jalan cerita yang simple..watak yang simple. SEgala-galanya simple. Ha, 1 yang aku sangat suka tentang drama ni... their music. How they fuse traditional and modern music. Sound Awesome. Gayageum + gitar..OH my... Suka sangat!!!!

Carmen Fantasy by The Stupid & The Invicible Windflower

Biarpun plotnya simple..tapi aku masih tersengih sorang diri depan skrin sepanjang drama ni. Aku masih ketawa kecil sendiri. Dan aku turut mengalirkan air mata pada adegan sedih yang aku kira tak cukup sedih untuk buat aku menangis sebenarnya. I've became exaggerate.

WHY?

Yonghwa taemunae..because of Yonghwa. Funny and happy scenes become merrier, Sad scene become sadder because of him. When i saw tears in his eyes, my heart feels really hurt..make me cry together with him..
La eh...mental la hang ni aliaa. Ya, gila la jugak kot...hahaha... I don't care if it only one sided. Ini one sided yang tak menyakitkan hati. I don't care as long can put smile on my face. That's why i prefer my wonderland... I can laugh and smile to my heart content.

My confession: I'm falling again and again for him.


p/s: Single Japan baru CN Blue betul2 stuck dalam pala aku. IN MY HEAD.

Akhirnya..ia pergi jua

"Cukup, sampai di sini kisah kita..."

Our moment reach its end finally. R.I.P

Saat dari aku hantar ia untuk rawatan..hinggalah ke saat2 akhirnya. No more chance to survive.

Setelah hampir seminggu ia bertarung 'nyawa'..bermacam-macam yang bermain difikiran aku.

Akhirlah ia pergi tinggalkan aku setelah hampir 7 tahun kami bersama. T_T

Berguguran air mata, sebak sungguh hati kerana terlalu banyak jasanya pada aku. Segala suka duka kami tempuh bersama. Aku pasrah...aku tau hayatnya hampir tiba ke penghujungnya, namun aku cuba sedaya upaya pulihkan. Tapi, kali ini terlalu kritikal...dah tak tertanggung lagi olehnya. Dah tak dapat diselamatkan lagi..Takpalah..pergilah..aku relakan...wahai lappyku.

Takziah untuk diri sendiri.

Saya dok puas hati!!!!

Lama gak x jejakkan jari kat sini, so..semuanya dah pile up dlm pala otak ni.. Patutla rasa cam tensen ja..rambut pun semakin meluruhkan dirinya..waaa...abis botak nanti.
Hari ini dan semalam..eh, hari ni ja.
Hmm..doesn't feels good and right. Monday blues yg terlampau agaknya..cuaca pun mendung je.
Ok, what do i'm unsatisfied about?
Saya dok puas ati dengan keja saya!
Ish,I can do better than that la.
Why??
Why can't i do it properly???
Huhuhu...still unable to catch all that production things very well yet.
*Lampi*kah diri ini??
*Sigh*
I'm learning..I like my job...i'm enjoying it. However..it feels certain % is still missing.
Oh, how do i fill that empty feel.
Stresskah diri ini??? x jugak rasanya.
Yang aku tau, working hour dah bertambah..jadi personal hour dah kurang. I think, i'm losing some smile and happiness in day..Berat pun dah menyusut. I've lost 4kg in this few months working.. Tapi, since i was paid more than previous..I need to double triple my effort. Yes, MESTI!!
Xpala..lumrahla tu. mana ada keja yg senang.. HIMNAE!!!!
I'm doing good.. Keep up the good work *sambil tepuk bahu sendiri*
DAN..because of my gloomy day ari ni, please bear my nonsense..ngeee :P