Tuesday, November 29, 2011

Hate yet love it

Hmm..I've been away for quite some time again. Tons of idea however time never seems enough to spill it out.

Ok,Can finally breath properly..Oh no,it's not that i have breathing problem la...hehe

Dah boleh lega sikit after few weeks 'like crazy'..

Audit.
One word yang boleh bikin aku meraung tapi cannot run la. It's my duty, kewajipan yang tak boleh aku kira cincai ja.

Today.
Audit on renewal HACCP cert..Alhamdulillah berjalan lancar. Auditor pon sempoi je..hehe..nasib.
Even dah few time experience audit tapi ini baru 1st time aku betul2 involve dgn meeting with auditor. Selalunya keja belakang tabir ja. It's not really hard to start, however the hardest part is to maintain. Tipula kalo 0 CAR..konpem ada gak la observation ke, minor ja ke. Aku salute kat factory yg dpt 0 CAR..wah..gila perfect.

Dek audit ni jugala....penyebab aku jadi warga sofa sepanjang last week...haha..kunun2 nak isi masa seblom tido dgn main ps2. Last2..aku lena atas sofa dpn TV. Biasanya dlm pukul 1 t'jaga and masuk bilik...tapi that 1 day, aku lena atas sofa sampai pukul 5 pagi. Nasib tak sakit badan. Wah tabah ye wahai badanku..hehe..FYI, sofa dlm bilik adik aku tu sangat2 la tidak sesuai untuk dibuat tido. Harap maklum.

Anyway..dah boleh lega sikit. boleh tumpu production ja. Tapi no no no..belum setel lagi. Follow up report ma..adeh.

Tapi takpa..setel keja2 semua and i'll be on vacation next week. Cuti2 cari makan. Sambil2 mengabeskan sisa2 annual leave yang memang bersisa. Bos n senior, kita take turn cuti ye...ngeh ngeh...