Saturday, March 24, 2012

Apabila cinta itu menjadi lebih

"Gadis lari dari rumah"

Astaghfirullah al azim....^geleng kepala^

Banyak betul kisah lari dari rumah kluar suratkhabar kebelakangan ni.. Remaja perempuan belasan tahun lari dari rumah, dengan alasan yg cukup mudah serta bodoh dan bangang..ha..sorila kasar bahasa.. 'Lari ikut teman lelaki', 'tekanan emosi', 'tertekan' la...Ah, alasan bodoh.

Wahai adik2 ku..kenapakah???

Inilah akibatnya apabila cinta pada manusia menjadi lebih..apabila cinta hakiki tidak lagi menjadi keutamaan.
Remaja belasan tahun tu mungkin belum matang tapi teman lelaki yg dah 20-30 tahun tu akai takdak ka??? Memang dasar manusia kalah pada tuntutan nafsu dan hasutan iblis laknatullah.. Sepatutnya sebagai lelaki dewasa bagila nasihat and hantar budak2 tu balik kat family dia, bukannya syok simpan kat rumah.. Be*****g!!
Yang budak2 sekarang pun awatla beremosi sangat..fikir baik2 dulu sebelum buat apa2..mak bapak tegur sikit,tarik muka pastu lari dari rumah..Spoilt brat!!
Cuba fikir baik2 dulu..then baru sedar the truth behind your parents words. Faham..teen ages is the state of searching and rebellion..Aku pun pernah lalu la..Goyah pegangan confirm leh hanyut..Sebab itu we must hold tight to our creator, jangan biarkan nafsu merajai hati..understand what's right and wrong..make wise decision..

Allah S.W.T tidak melarang manusia mempunyai rasa cinta sesama manusia tetapi cinta itu menjadi salah dan mudarat apabila kita menjadi terpesong kerananya..sehingga sanggup meminggirkan keluarga, mengabaikan tanggungjawab, menjadi hamba cinta yang hanya sementara itu..


"Cintailah seseorang itu kerana Allah"


Friday, March 23, 2012

Ear Fun

Sebulan 2 sebelum ni sangatla ketandusan lagu2 baru untuk playlist tapi now..nah, amek kau.. bersepah lagu2 baru yang masuk playlist fave aku..

1) carta no 1 harusla from CN Blue.. single jepun depa yg gempak : 'Where you are'.. x baru sgt tp boleh la.
Then, lagu dri mini album korea..Full mini album blom kluar, 27/3 nanti baru kluar..Album tajuk "EAR FUN" and single yg dah kluar tajuk 'Still in Love'. Yay, ajik sahranghanda woori CN Blue ^heart^

2)Debut song group baru NU'EST tjuk 'Face'. Nice melody... and 1 of the members bikin aku terbeliak bijik mata.. melampaunya jambu. ada gender conflict kah???hahaha..
Ala-ala mix U-Kiss Kevin & Miss A Jia

3) Lagu from maknae SuJu..Kyuhyun.. soundtrack tuk drama God of War..dgn tajuk INOO(Rain of Blades)..super mahsyuk!!!! cannot deny la, Kyuhyun punya suara memang sedap.

4) 2nd song from Gavy NJ yg buat aku non stop dengar lepas Cup Of Latte.. this time with title "Are you still a man" feat Shorry J(Mighty Mouth)
    Oh my..i really like this song..Caya la Gavy NJ. Suara and lagu memang sedap.. depa bukan sekadar tayang muka and body, gedik2 menari seksi... ^that's why i like band like CN Blue & FT Island..truly musician :D^

5)'The time is over' by B1A4..the group is not really my favor sbb group ni agak baru  plus lagu2 depa not my genre. Anyway, this song quite ok to my ears..so layan la.

6) OST drama The moon that embraces the sun from Kim Soo Hyun with title "Only You".

Serta few lagu lama yang become new to me....

~ One of First wives club OST.. "I will take care of you" from Eru..
~Feast of the gods OST.."Did you forget" by Lee Seung Chul
~Remake of Chae Yeon "Two of us"...by Kang Min Kyung on Immortal Songs 2