Saturday, March 24, 2012

Apabila cinta itu menjadi lebih

"Gadis lari dari rumah"

Astaghfirullah al azim....^geleng kepala^

Banyak betul kisah lari dari rumah kluar suratkhabar kebelakangan ni.. Remaja perempuan belasan tahun lari dari rumah, dengan alasan yg cukup mudah serta bodoh dan bangang..ha..sorila kasar bahasa.. 'Lari ikut teman lelaki', 'tekanan emosi', 'tertekan' la...Ah, alasan bodoh.

Wahai adik2 ku..kenapakah???

Inilah akibatnya apabila cinta pada manusia menjadi lebih..apabila cinta hakiki tidak lagi menjadi keutamaan.
Remaja belasan tahun tu mungkin belum matang tapi teman lelaki yg dah 20-30 tahun tu akai takdak ka??? Memang dasar manusia kalah pada tuntutan nafsu dan hasutan iblis laknatullah.. Sepatutnya sebagai lelaki dewasa bagila nasihat and hantar budak2 tu balik kat family dia, bukannya syok simpan kat rumah.. Be*****g!!
Yang budak2 sekarang pun awatla beremosi sangat..fikir baik2 dulu sebelum buat apa2..mak bapak tegur sikit,tarik muka pastu lari dari rumah..Spoilt brat!!
Cuba fikir baik2 dulu..then baru sedar the truth behind your parents words. Faham..teen ages is the state of searching and rebellion..Aku pun pernah lalu la..Goyah pegangan confirm leh hanyut..Sebab itu we must hold tight to our creator, jangan biarkan nafsu merajai hati..understand what's right and wrong..make wise decision..

Allah S.W.T tidak melarang manusia mempunyai rasa cinta sesama manusia tetapi cinta itu menjadi salah dan mudarat apabila kita menjadi terpesong kerananya..sehingga sanggup meminggirkan keluarga, mengabaikan tanggungjawab, menjadi hamba cinta yang hanya sementara itu..


"Cintailah seseorang itu kerana Allah"


No comments: