Friday, May 25, 2012

Nafas terakhir dalam dakapanku

Title sentimental...lantak..org tengah berduka ni.. T_T

Tak kusangka...jodoh kami tak panjang... Jal mothaeseo..mianhae woori aegi.
Air mata mencurah-curah bak waterfall..tido mlm pun berteman air mata. time driving pun terbayang-bayang...tgh mkn pun leh meleleh air mata ni..

TERKILAN..hanya 1 ungkapan yg dpt aku luahkan. kalaulah kami cepat....kalaulah aku lebih peka & berhati-hati.. Ya, aku kurang pengetahuan...very minimum knowledge of how to take care of her..

Baeky...yg mana baek juga membawa makna putih dlm bahasa korea. Adik yg bagi nama ni. Baru lebih kurang sebulan aku beli Y~ong & Baeky.. Cinta pandang pertama.. Agreed to take turn jaga with my sis.




        Y~ong.... sgtla buas. semua benda dia bedal.. Lengan aku pun dia ngap.
Suka-suki dia je. selalu buli Baeky..tp very manja gak dgn Baeky. Main2..then landing sebelah Baeky..or kdg2 give her hug..
                               

Baeky.. Very shy and passive. Bulu punyala gebu sampai mata tak nampak.  . Rela je kena buli dgn Y~ong.


Namun..no more gebu-gebu... Even since awal2 lagi she's little bit unwell tapi still survive.. Tapi semalam..dunno why, suddenly kena diarrhea. I thought nnti ok la sbb before ni pun dia ada problem camtu sikit.. Tapi bila dah petang, mama kata dia dh makin teruk. Balik je keja aku tengok dia dah lembik, nak angkat kepala pun dah lemah longlai..Try to give her glucose on vet's advice but she refused..Nak cari vet mana memalam dah ni..klinik pun dah tutup.. And as i was cleaning her feet..suddenly dia senyap je..dada dah tak berombak. kuit-kuit dia kot2 lena ke, pengsan ke..senyap gak.. dah rasa ada air panas bergenang kat mata... Berjurai terus air mata bila mama kata.."Kak, dia takdak dah"...Tak percaya..berkali-kali aku belek dia. Still senyap...badan dah sejuk and kaki dah kejang.. Finally..her last breath in my arms. Sungguh, aku and mama sikit terkilan sebab tak sempat hantar dia jumpa vet. I still checked if she's still breathing till the time to bury her..with little hope she's still alive...


Farewell, our little Baeky





No comments: